TEKNOLOJİ: Pokemon GO videosu yüzünden hapis yatacak

Kilisede çektiği Pokemon Go videosuyla dini değerler ile dalga geçtiği gerekçesiyle mahkemeye sevk edilen bir YouTuber davayı kaybederse hapis yatacak.

Milliyet’in haberine göre, geçtiğimiz yıl, Yekaterinburg’da bulunan Bütün Azizlerin Kilisesi’nde (Church of All Saints) bir video çeken 22 yaşındaki Ruslan Sokolovsky, “Nadir İsa Pokemon’u” diyerek Hz. İsa ile ilgili şakalar yaparak videoda onunla dalga geçmişti. Videoda Rusya’nın Ortodoks Kilisesi’ne olan tavrını da eleştiren genç, bunların ardından videoyu yayınlayınca kilise tarafından dava edilip gözaltına alınmıştı.

Dava süreci devam eden Sokolovsky, şimdi üç buçuk yıl hapis istemiyle yargılanıyor. Davayı protesto eden ve kendisinin çok ileriye giden açıklamalar yapmadığını söyleyenv genç, 11 Mayıs’ta hakim karşısına çıkacak.

Sokolovsky: “Bir akıllı telefonla kiliseye girerek nasıl bir suç işlenebilir. Kilisede sadece bir Pokemon yakalamaya karar verdim. Neden olmasın? Ben bunun hem güvenli hem de yasalar tarafından yasaklanmadığına inanıyorum.” dedi.

YouTube’ta 317 binden fazla aboneye sahip olan Sokolovsky, daha önce Rus kilisesini eleştiren videolar da yaptı. Bu videolar Rus medyası tarafından tartışıldı. Sokolovsky’nin konuyla ilgili yayınladığı video ise Youtube’ta 1 milyon 856 binden fazla izlendi.