SİYASET: Hedef 2019!

CHP 2019’daki seçimler için hazırlıklara başladı. 16 Nisan’daki referandumda “hayır” tercihinin oy oranını korumak ve arttırmak için çalışmalar yapıyor.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, referandum sonrası TBMM grubuyla, Parti Meclisi (PM) üyeleriyle ve il başkanlarıyla bir araya geldi. Önümüzdeki günlerde de CHP belediye başkanlarıyla buluşacak. Ayrıca ‘teşekkür’ ziyaretleri de yapacak olan Kılıçdaroğlu’nun, çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri, işçi ve işveren örgütleri ile de bir araya geleceği ifade edildi.

İl ve ilçe başkanlarından, ‘evet’ veya ‘hayır’ oyu vermiş olsalar bile tüm halkın kapısının çalınmasını isteyen Kılıçdaroğlu, iki ay içerisinde ziyaretlerin tamamlanarak kendisine rapor edilmesini söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki bir heyet, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Halkevleri, KESK, Atatürkçü Düşünce Derneği, Mimarlar Odası ve 2 Temmuz Pir Sultan Abdal Vakfı’nın da bulunduğu çok sayıda STK’yı ziyaret ederek ‘teşekkür’ etti.

207 yılındaki tüm il ve ilçe kongrelerini tamamlamayı planlayan CHP, büyük kurultayı yıl sonunda yapmayı düşünüyor. Tüzük ve programın yenilenmesi için de adımlar atacak parti, oluşacak yeni yapısı ile seçimlere girmeyi amaçlıyor.