AKTÜEL: THY’den laptop kararı

Türk Hava Yolları, yolcularına laptop verme kararı aldı. ABD ve İngiltere’ye yapılacak uçak seferlerinde uygulanan elektronik cihaz yasağından dolayı, yolculara laptop verilecek. Gelecek hafta başlayacak uygulama ile öncelikle business class yolcularına laptop verilecek. Ekonomi sınıfında ise tüm yolculara ücretsiz wifi hizmeti sunulacak.

Milliyet Gazetesi’nden edinilen bilgilere göre, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı teknolojiye yaptıkları yatırımdan bahsetti. İlker Aycı, “Havalimanının açılmasıyla birlikte yolcuları kapıdan girişlerinden itibaren akıllı cihazlar üzerinden tanınacağını söyledi. Yakın gelecekte özel bir navigasyon programını da devreye sokacaklarını belirterek 6 büyük havalimanında istediğiniz noktaya gideceksiniz. Yenilikler peşindeyiz. Premium bir havayolu olarak tüm yenilikleri önce yolcularımıza sunmak için çalışıyoruz.

Geçen yılı mükemmel fırtına olarak tanımlayan İlker Aycı, Kriz 2015 sonunda başladı. Rusya pazarında büyük kayıplar yaşadık. 30 uçağımızı yere indirdik. Ancak bu yılın ilk çeyreğinden itibaren hızlı bir büyüme var. Nisan ayıyla birlikte 30 uçağımız tekrar uçmaya başladı. İkinci çeyrek rakamların paylaşamıyorum ama çift haneli büyüme var” ifadelerini kullandı.