AKTÜEL: “Milyon Taşı Huzur İstanbul”

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yeni bir projeye imza atıldı. Yaz mevsiminin yaklaşması ile turistlerin güvenliğinin sağlanması için harekete geçildi. Mobil polis noktaları, tek kişilik elektrikli taşıyıcılar ve mini mobil araçlarla, polise ulaşımının kolaylaştırılacağı belirtilen “Milyon Taşı Huzur İstanbul” projesinde, polislere özel araçlar verildi. Polis yeleklerini ise, ünlü modacı Faruk Saraç tasarladı. Turuncu ve siyah renklerin bulunduğu yeleklerin üzerinde “Tourism Police” (turizm polisi) yazıyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Turizm Şube Müdürlüğü tarafından, geliştirilen proje bugün itibariyle hayata geçti. Sultan Ahmet Meydanı’nda yapılan tanıtım törenine İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Dr.Mustafa Çalışkan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türkiye Oteller Birliği Federasyonu Başkanı Osman Ayık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz katıldı.

Dr.Mustafa Çalışkan yaptığı konuşmada, “Turistlerin mal ve can güvenliğini en üst seviyede sağlamalıyız. Yeni proje ile ilimizi gezmeye gelen turistlerin sorunlarına anında müdahale edecektir. Turistlerin ulaşım, alışveriş ve eğlence alanlarında denetim arttırılacaktır. Kendilerine rehberlik hizmeti verilecek” dedi.

5 dil bilen polis memurunun işe başlayacağını söyleyen polis memuru Hakan Kültür ise, “Değişen dünya konseptinde bizimde haklı yerimizi almamız için kendimizi geliştirmemiz gerekiyordu. Biz de kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Turistlerin en büyük sorunu iletişim ve sorunlarının anında çözümü idi. Turistler artık bize 24 saat dünyanın her yerinden ulaşabiliyorlar. Turistler bizden rehberlik ve danışmanlık hizmeti bile alabiliyorlar” ifadelerine yer verdi.