SPOR: Kızıl saçlı Kartal

Beşiktaş-Lyon maçında taraftarlar arasında öyle biri vardı ki, maça damgasını vuran bir kişide o oldu. Kızıl saçları ve yaşadığı heyecan ile pek çok kez objektiflerin odağında olan kızıl saçlı kadın, herkesin dikkatini çekti. Peki kimdi bu kızıl saçlı kadın? Medyanın dikkatini çeken kızıl saçlı kadını Beşiktaşlılar zaten biliyordu.

Maç boyunca kameralara yansıyan Eva Hamamcı, sosyal medyada yankı yaptı.

Sporcular kadar dikkat çeken bu kızıl saçlı kadın kimdi?

Camiada ‘Alt tribündeki kızıl saçlı çılgın güzel kız’ olarak bilinen Eva Hamamcı, Beşiktaş’ın her maçında başrolde.

Fanatik bir Beşiktaşlı olan Eva Hamamcı, Futbol1903’e daha önce bir röportajda vermişti.

‘Kapalı alttaki kızıl saçlı kız’ olan Giresun doğumlu Eva Hamamcı, avukat asistanlığı yapıyor.

İstanbul’a geldiği dönemlerde Beşiktaşlı olmuş.

Beşiktaş’ın en ses getiren dönemlerinde İstanbul’a gelen Eva Hamamcı’nın Beşiktaş’lı olmasında en büyük etken abisi olmuş.

Okuldan kaçıp kaçıp Fulya’ya antrenmanları izlemeye giden Eva Hamamcı, bir dönem Alpay, Ertuğrul, Sergen’in komşusu olmuş.

Kapalı tribün sevdasını ise şu sözlerle anlatıyor:
“Her tribünü gezdim dolaştım ve 2005’ten itibaren artık stada kombine alıp gitmeye karar vermiştim. Ve Dedim ki ‘Evet ben Burada olmalıyım, Kapalı benim yerim olmalı. Bismillah deyip maçlara ful gitmeye başladım. Tabi ilk zamanlar maçlara ailemden habersiz gidiyorum. Ertesi gün gazetelerde, maçlarda, televizyonlarda görmeye başladıklarında artık gizleyemez oldum ve onlar da bu sevdamın önünü açtılar sağolsunlar”

“Ben stata girdiğim de dünya ahiret ilişkilerim biter. Tamamen sahaya ve atmosfere odaklanırım kendimi orada baska bir dünyaya girmiş hapsetmiş olurum. Bu durum 3-4 maç sonra herkesin dikkatini çekmeye başlamış. Yöneticisinden taraftarına,Herkesin aklında yer etmişim gerek tezahüratlarımla gerek yerinde duramayışımla. O günlerden kalma herkeste taraftarlık adına bir keyif bırakmışım. Sonradan tanıyanlar da der hep ‘Abla Sen Kapalı Alttaki Kızıl Saçlı değil misin’ diye diye,Adımız kaldı ‘Kapalı Alttaki Kızıl Saçlı Kız ‘ ”

“Yaklaşık 8 sene kapalı alttaydım taaki yıkılana kadar… Gerçekten de biz ne baharlar gördük ne kışlar… Hiç bir maçı unutamam orada. Ne yediğim yağmurları, Ne karları ne sevincini ne de hüznünü. Çok anılarım var tabiki herkes gibi orada 8 sene sonra mabed yıkılınca..2014’te stadımız yokken ortada kombine aldım 2 sezonda Olimpiyat yollarından Başakşehir’e kadar peşinden koşturdum Beşiktaşımın…”