EMLAK: Kredi ile gayrimenkul sahibi olun

Çevresi, konumu ve bina özelliklerine göre uygun koşullara sahip gayrimenkul alabilmeyi herkes ister. Kredi çekerek, iyi koşullara sahip gayrimenkulleri nasıl alabileceğinizi sizler için derledik. Her gayrimenkul için farklı kredi şekilleri bulunuyor. Kişisel veya ticari kullanıma göre, kredi başvurusu için evrakların hazırlanması gerekiyor. Daire, iş yeri, bina veya arsa kredileri gayrimenkul sahibi olmak isteyenlere büyük avantaj sağlıyor.

Ev sahibi olmak isteyenler, konut kredisine başvurarak istedikleri gibi bir eve sahip olabiliyor. Bankalar kredi alternatifleri, farklı faiz oranları, taksit sayısı, dosya masrafı alanlarında farklı alternatifler sunuyor. 30 yıla kadar uzanan taksit imkanı ile kolaylık sağlanıyor. Kredi notu ile kişilerin alacakları kredi miktarı ve kredi özelliklerine karar veriliyor. Kredi almak için gerekli belgeler: maaş bordrosu, SGK dökümü, ikamet belgesi, tapu fotokopisi, ek gelir belgesi, emekli aylık dökümü ve imza sirküsü.

İş yeri olarak kullanılacak gayrimenkul için, iş yeri edinme kredisi alınıyor. firmanın faaliyet konuları, gelir ortalaması, faaliyet dönemi göz önünde bulundurularak farklı vade ve ödeme seçenekleri ile sunuluyor. Başvuranların kredi notu ve finansal geçmişi göz önünde bulundurularak ödenecek taksitler belirleniyor. İş yeri kredisi almak için maaş bordrosuna, ek gelir belgesine, varsa tapu fotokopilerine, vergi levhasına, ticari sicil gazetesi gerekli oluyor.

Apartman almak isteyenlerde konut kredisi ile başvuru yapabiliyor. Eğer iş yeri kategorisinde ise, iş yeri kredisine başvurmak, ikamet edilecekse konut kredisine başvurmak gerekiyor.

Arsa almak isteyenler ise, arsa kredisine başvuru yapabiliyor. 60 aya kadar vadesi olan krediler, arsanın ekspertiz bedelinin %50’si kadar nakit miktarında verilebiliyor. Kredi için arsanın belediye sınırı içinde olması ve imar izninin olması gerekiyor. İşlemlerde gelir belgesi, maaş bordrosu, ek gelir belgesi, tapu isteniyor.