KÜLTÜR: 20. kişisel sergisi açılıyor

Temür Köran’ın “Göç” isimli 20. kişisel sergisi, sanatseverler ile buluşacak. 4 Mayıs 2017’de Evin Sanat Galerisi’nde açılacak olan sergi hakkında açıklama yapan Köran, “Göç, sizi ait olduğunuz topraklardan zorunlu olarak kopartıp yeni coğrafyalara sürüklemekle kalmaz, aynı zamanda geçmiş ve gelecek arasında (bir nevi arafta) tutmaya mahkum eder. Kalıcı hasarlar yaşatır, adeta kıyametin nefesini ensenizde hissettirir, en kötüsü de ‘ne olacağım’ sorusu ile baş başa bırakır. Resim hayatımda ‘acı’ temasından hep uzak durmuşumdur, oysa şimdi kendimi yaşanan bu küresel travmanın içinde buluyorum. Resim hep yapabilmek istediğim bir eylem olmuştur, çünkü düşünce şeklim görseldir. Dolayısıyla bu sergimde yaşanan onca dram hakkında bir derinleşme olanağı buldum.” ifadelerini kullandı.

Temür Köran
Temür Köran

Çağdaş Türk figür resminin en güçlü isimlerinden Temür Köran, 1986 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yüksek Resim Bölümü’nden mezun olup 1996 yılında ise aynı üniversiteden sanatta yeterliliğini almıştır.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Devlet Resim Heykel Müzesi, İstanbul Modern Sanatlar Müzesi gibi kurumlarda ve birçok önemli özel koleksiyonda resimleri bulunan Temür Köran’ın, 20. Kişisel sergisi “Göç”ü Evin Sanat Galerisi’nde, 4 – 31 Mayıs 2017 tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

“Göç”
“Göç”

Evin Sanat Galerisi
Büyük Bebek Deresi Sokak
No:13 34342 Bebek – İstanbul