DÜNYA: “Sizi kim yetiştirdi?..”

Lavrov’la Tillerson toplantı öncesi kısa bir basın açıklaması yaparken, Amerikalı bir muhabir, yüksek sesle “Gerçekten Suriye hükümetini destekliyor musunuz? Beyaz Saray’ın dün yaptığı açıklamaları nasıl yorumluyorsunuz?” diye sordu. Lavrov bunun üzerine “Sizi kim yetiştirdi? Size bu tarzı kim öğretti?” dedi.
Görüşmeye girerken Amerikalı gazeteyi azarlayan Lavrov’u kızdıran soru oldu. Ayrıca güncel bilgilere göre; Putin, Tillerson ve Lavrov ile görüşebilir
ABD’nin Suriye yönetimini hedef alan hava saldırısı sonrası Moskova-Washington hattında yaşanan gerilim gazetecilere de yansıdı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, Moskova’yı ziyaret eden Amerikalı meslektaşı Rex Tillerson’la görüşme öncesi gazetecileri azarladığı belirtildi. Lavrov’la Tillerson toplantı öncesi kısa bir basın açıklaması yaparken, Amerikalı bir muhabir, yüksek sesle “Gerçekten Suriye hükümetini destekliyor musunuz? Beyaz Saray’ın dün yaptığı açıklamaları nasıl yorumluyorsunuz?” diye sordu. Lavrov bunun üzerine “Sizi kim yetiştirdi? Size bu tarzı kim öğretti?” dedi. Rus bakan konuşmasını yaptıktan sonra sözü Tillerson’a verirken, Amerikalı gazeteciye “Evet şimdi bağırabilirsiniz” dedi.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bugün Moskova’da görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD’li mevkidaşı Rex Tillerson’ı kabul edebileceğini belirtti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, basın mensuplarının Putin’in Lavrov ve Tillerson’ı kabul edip etmeyeceği sorusuna “Belirli bir ihtimal var” yanıtını verdi.
Peskov, “Bildiğiniz gibi, Lavrov ve mevkidaşı arasındaki görüşme devam ediyor. Eğer bakanlar, görüşmenin sonuçlarını Devlet Başkanı’na iletmeyi uygun bulurlarsa, sizi bilgilendireceğiz” dedi.
Tillerson, ABD Dışişleri Bakanı sıfatıyla Rusya’ya ilk ziyaretini gerçekleştiriyor. ABD’li bakan, şu sıralarda Lavrov ile ikili görüşme yapıyor.
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson dün, Esad yönetiminin sona yaklaştığı konusunda hemfikir olduklarını söyledi. Tillerson, “Esad ailesinin saltanatının sonu geliyor, bu açık. Rusya, ABD ve Esad arasında bir seçim yapmak zorunda” dedi.