SPOR: Şenol Güneş: “Yaptığım iş öğretmenlikle aynı”

Beşiktaş’ın patronu tarihe geçiyor. Bu sene Kara Kartal’ı şampiyon yaparsa ilk defa bir Türk hoca olarak tarihe geçecek. Teknik direktörlüğü öğretmenliğe benzettiğini söyleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Ben yaptığım işi öğretmenlik ile aynı görüyorum. Her öğretmen öğrencilerine öğretir ve onlara doğru yolu gösterir. Öğrenci önemli kişidir, öğretmen onu daha iyi olmasına yardım edecek insandır.”
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA’nın internet sitesinde birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şenol Güneş, Beşiktaş ile 2 sezondur yaşadığı başarıyı ve Avrupa Ligi’ndeki rakipleri Lyon’u değerlendirdiği röportajda, tüm bunların bir tesadüf olmadığını söyledi. Güneş, “Hiçbir çiçek zamanı gelmeden açmaz. Açması için önce fidan dikmek, sulamak, bakmak gerek. Ancak bu şekilde çiçek açabilir ve bir ağaç meyve verebilir. Bugün Beşiktaş ile ulaştığımız bu sonuç tepeden tırnağa bir takım çalışmasının sonucudur. Bugünün başarısı, geçmişte yapılan tüm çalışmaların bir sonucudur ve şimdi elde ettiğimiz şey, bizden sonra gelenlerin başarısına yardımcı olacaktır. Burada tüm parçalar yerli yerinde” diye konuştu.
Şenol Güneş, teknik direktörlüğü öğretmenliğe benzettiğini belirtirken şöyle devam etti: “Ben yaptığım işi öğretmenlik ile aynı görüyorum. Her öğretmen öğrencilerine öğretir ve onlara doğru yolu gösterir. Öğrenci önemli kişidir, öğretmen onu daha iyi olmasına yardım edecek insandır. Ancak temeli olmayana hiç bir şey öğretemezsin. Bizim elimizde bu kaliteye sahip isimler var, bu yüzden de başarı kendiliğinden geliyor. Biz iyi futbol oynamak istiyoruz ve her oyuncu tüm yeteneklerini bir takımın bir parçası olarak sahaya sürdüğünde, iyi futbol uzun vadede başarı sağlayacaktır. Her maçı hak ederek kazanmak istiyoruz.”
Beşiktaş’ın tecrübeli teknik adamı, UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finalde karşılaşacakları Lyon maçıyla ilgili ilginç bir beyanat verdi. “Bana M. United mı yoksa Lyon mu diye sorsalar, cevabım M. United olurdu” diyen Şenol Güneş şöyle devam etti: “Çünkü Lyon çok hızlı top oynayan ve atağa kalkan bir takım. Zor bir takıma karşı oynayacağız ama buralara zorlukları aşarak gelmiş bir takımız. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. İstediğimiz futbolu sahaya yansıtabilirsek bu beni mutlu eder. Ama sonuç ne olur bilemem. Şu an için favori Lyon ancak bunun bizim için bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Oyun tarzımızı değiştirmeyeceğiz. Bizde hücum oynayan bir takımız. Oyuncularım üzerinde de bir baskı olacağını düşünmüyorum. Aksine maçı heyecanla bekleyeceklerini düşünüyorum.”
Türk futbolunun duayen hocası Şenol Güneş, modayı da çok yakından takip ediyor. Modern giyimi ile saha kenarında bütün dikkatleri üzerine çeken Güneş; ligimizin en başarılı ve en şık giyinen teknik direktörü… Şık erkeklerin öncü markası Lufian’dan giyinen Şenol hoca, G.Birliği maçında montundan, ayakkabısına kadar uyumlu kombini ile futbolseverlerden tam not aldı. Beşiktaşlı taraftarlar, Şenol Güneş’in şık kıyafetleri ile gazete sayfalarında yer alan fotoğrafları ve TV ekranlarına yansıyan görüntüleri için “İşte Beşiktaşlılık duruşu bu” yorumunu yaptılar.
Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş, kulüpte tarihe geçmeye çok yaklaştı. Kartal, sezon sonunda şampiyon olması halinde 3. yıldızı takan üçüncü takım olacak. Daha önceki 2 yıldızı yabancı teknik adamlar dönemindeki şampiyonluklarla alan Beşiktaş’ta, ilk kez yerli çalıştırıcıyla bu hedefini gerçekleştirecek.
Şenol Güneş, takımının şampiyonluğu halinde bir başka kategoride daha tarihe geçmeyi başaracak. Daha önce 2 kez üst üste şampiyonluk yaşayan Kara Kartal, Ljubisa Spajic ve Gordan Milne ile bu başarıyı yakaladı. Beşiktaş şampiyon olursa ilk kez Türk bir teknik adamla üst üste şampiyonluklara imza atacak.