KÜLTÜR: Ünlü sanatçı Türkiye’yi temsil edecek

Dünyaca ünlü heykel sanatçısı Emel Vardar, New York’ta Türkiye’yi temsil edecek. Ayşe Emel Vardar, 31 Mart – 2 Mayıs 2017 tarihleri arasında New York’ta Chelsea’ nin önemli on galerisinden biri olan Amsterdam Whitney Gallery’de heykellerini sergiliyor.

Emel Vardar
Emel Vardar

Sözcü Gazetesi’nden edinilen bilgilere göre, bronz ve camdan yaptığı kadın figürleri ve büstleri ile dünya çapında ünlenen sanatçı, kadına yüklediği anlam ve manalarla müziğin tınısı gibi izleyicileri büyülüyor.

Emel Vardar
Emel Vardar

Vardar, kadın ve dişi evreni tüm yönleriyle ortaya koyarken, kadının toplumda ahlak, düzen ve denge sağlayan bir vicdan olarak değerlendiriyor.

Emel Vardar
Emel Vardar

Sanatçı, Türkiye’yi dünyanın pek çok ülkesinde temsil etmekten büyük onur duyduğunu, eserlerinden çoğalıp yayılan temaları dünya ülkeleri insanıyla paylaşmaktan dolayı heyecanlandığını, çalışmaları devam ettiği müddetçe de bu sanat yolculuğuna devam edeceğini söyledi.

Emel Vardar
Emel Vardar

Emel Vardar kimdir?

Sanat eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Resim ve Heykel Müzeleri Derneği atölyelerinde alan sanatçının çalışmalarında izlediği temel yol resimlerinde olsun heykellerinde olsun hep güzelliği aramak olmuştur.

Karmaşık anlatımlar yerine sadeliği ön plana çıkarmayı tercih eden sanatçının heykelleri de uslup birlikteliği ile resimlerinin tamamlayıcısı olmaktadır.

Emel Vardar, heykellerinde değişik malzeme ve farklı teknikler uygulayarak KADIN konusunu işlemektedir. Heykelleriyle kadını anlatırken kadın güzelliğinin yalnızca fiziksel bir güzellik olmadığının altını çizen sanatçı, heykellerin de kadının içsel dünyasının zenginliğinin önemini vurgulamaya çalıştığını ve bu güzel duyguların yoğunluğunun da “Kadının Gücü” olduğuna inanmaktadır.

Sanatçı Türkiye’de kişisel sergiler, gurup sergileri, sanat fuarları ve festivaller içinde yer almakla birlikte yurt dışında da Amerika, Avrupa ve Asyada pek çok ülkede uluslararası sanat fuarları, Müze sergileri, gurup sergileri ve biennaller içinde yer almaktadır.

İstanbul’da yaşayan sanatçı çalışmalarını Eylül Sanat Galerisi ve Atölyelerinde sürdürmektedir.

Emel Vardar Cam Heykel Çalışmaları:

Lilac
Lilac

The Pink
The Pink

Blues
Blues

Emel Vardar Çelik Heykel Çalışmaları:

Shadows
Shadows

Emel Vardar Bronz Heykel Çalışmaları:

Queen
Queen

Splendour
Splendour

Splendours
Splendours

Emel Vardar UKKSA Akademi Çalışmaları:

Knidos Afroditi
Knidos Afroditi

Karya Prensesi
Karya Prensesi