SİYASET: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsviçre’deki posterde şakağıma silah dayayanlar kimse burada da onlarla beraber yürüyenler… Onlar burada da işbirilği yaptılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlenen oğlu Bilal Erdoğan’ın da yönetiminde olduğu, Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) 4. Gençlik Buluşması programına katıldı. Erdoğan buradaki konuşmasında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. FETÖ yapılanmasıyla mücadeleye değinen Erdoğan “Gençlik zihnini Pensilvanya’ya kiraya verenler gibi olmamalı, adam profesör ama kiracı. Bu süreçte ortaya çıkan YPG, DEAŞ ve FETÖ gibi katil sürüleri en çok da İslam’a zarar veriyor. Bölgemizin geleceği ipotek altına alınmaya çalışılıyor. Millet olarak imtihanımız büyük, Müslüman olarak sorumluluğumuz ağırdır” dedi. Gençlere ‘umudunuzu yitirmeyin, istikbal bizimdir’ diye seslenen Erdoğan “Gecenin en karanlık olduğu an şafağın söktüğü ana yakındır” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NA AĞIR SUÇLAMA

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Erdoğan “Cumhuriyet bizim için yeni bir dönem değildir. Selçuklu’nun, Osmanlı’nın devamıdır. Cumhuriyet bir devamdır. Ey Kılıçdaroğlu Gazi Mustafa Kemal ‘gençler cumhuriyeti size emanet ediyorum’ diyor” dedi. 15 Temmuz darbe gecesinde yaşananlara ilişkin de konuşan Erdoğan “(Kılıçdaroğlu) Atatürk Havalimanı’ndan kaçıyordun. Oysa seninle Atatürk Havalimanı’nda buluşabilirdim. Neymiş Bakırköy’e gitmiş…” dedi.

O PANKARTA YORUM

İsviçre’deki PKK yanlılarının gösterisinde açılan çirkin pankarta değinen Cumhurbaşkanı “İsviçre’deki posterde şakağıma silah dayayanlar kimse burada da onlarla beraber yürüyenler… Onlar burada da işbirilği yaptılar. Gençler soruyorum ‘hayır’ diyenler kim? Kandil… Kandil’in verdiği talimatta Avrupa’da ve Türkiye’de Pensilvanya ‘hayır’ diyor. Onlar ‘hayır’ dediğine göre biz doğru yoldayız” diye konuştu.

Kaynak: SÖZCÜ