EMLAK: Galataport’ta son durum

Galataport projesi hızla ilerliyor. 2019 yılında tamamlanması planlan projedeki son gelişmeleri derledik. Galataport projesi hakkında son bilgilere sayfa üzerinden ulaşılabiliyor. 2019 yılında bitmesi beklenen proje hızla ilerleyerek İstanbul’a yeni bir cazibe merkezi eklemeyi hedefliyor.

Galataport projesi için çalışmalar başladığından bu yana projenin bitimi merak ve heyecanla bekleniyor. 2016 yılından bu yana süren inşaatın 2019 yılında biteceği söyleniyor. Kruvaziyer gemi terminali olarak özetlenebilecek Galataport için eskinin iki katı büyüklüğünde bir liman yapılıyor. 6200 yolcu kapasiteli gemilerin İstanbul’a çekilmesini mümkün kılıyor. Üstelik bu kadar da değil. Tophane Meydanı’nı 30 dönüme yakın alana çıkaran proje, meydanı İstanbul’un en büyük meydanlarından biri haline getiriyor. Adeta Karaköy’e yeni bir hayat damarı açıyor… İnşaat 702 milyon dolarlık ihaleyi kazanan Doğuş Holding tarafından yapılıyor. İstanbul’un çehresini değiştirecek proje sayesinde bölgedeki emlakların değerinin artacağı, bölge trafiğini de toplu taşımaya nakledeceği konuşuluyor.

Karaköy’de Yenilenme

Karaköy
Karaköy

Proje Galataport adıyla tanınsa da asıl ismi Salı Pazarı Kurvaziyer Limanı Projesi… 12 bin 147 metrekarelik bir inşaat sahasından bahsediliyor, dev bir proje, muazzam bir yatırım. Karaköy Rıhtımı’ndan Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Kampüsü’ne kadar uzanan sahil alanını kapsayan saha 1.2 kilometrelik sahil şeridini projelendiriyor. Yani Karaköy sahili sıfırdan yapılıyor. Limanın halka ne yararı var diye düşünüyor olabilirsiniz. Oysa proje içinde yalnızca gemi limanı değil oteller, restoranlar ve diğer ticari işletmeler de yer alıyor. Yani proje yeni bir yaşam merkezi vadediyor. İnşaat çerçevesinde Karaköy paket postanesi ve tarihi Karaköy yolcu salonu gibi tarihi binalar yıkıldı ve proje kapsamında tehlike oluşturan eski binalar yıkılmaya devam ediyor. Bölge imarında yenilenmeye yol açan çalışmalar tarihi yapıları da etkilediği için tepki alabiliyor. Mimarlar Odası’nın tepkileri haberlere konu olurken, Galataport çalışmaları tüm tepkilere rağmen hız kesmeden sürüyor. Çalışmalar kapsamında can güvenliğini karşılamadığı gerekçesiyle yıkılan tarihi binaların orijinal oran ve özelliklerde yeniden yapılacağı bilgisi kamuoyu ile paylaşılıyor.

Galataport Çalışmaları Devam Ediyor
İnşaat sürmesine rağmen şimdiden bölgedeki emlaklar fiyat yükseltiyor. Kiralık evler el yakarken, ofislerde Galataport’a olan konum üzerinden fiyat değişikliği yapılıyor. Şimdiden bölgedeki konut ilanlarında proje ile pazarlık şartları belirleniyor. Yeni bir cazibe merkezi olarak konumlandırılan Galataport nedeni ile Karaköy, Tophane bölgesindeki emlaklar geleceğe yatırım halini alıyor. Restoran ve ticari işletmeler nedeniyle kalabalıkların uğrak yeri olacak meydan, çevre düzenlemesi, yolcu potansiyeli ile de Karaköy, Tophane hatta Beyoğlu bölgesinin yeni yüzü haline geliyor.

Kaynak: MİLLİYET EMLAK