EĞİTİM: Başvurular devam ediyor

Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından Darüşşafaka giriş sınavı için başvurular devam ediyor. Öğrencilerine kaliteli eğitim ve sosyal gelişimin yanı sıra sıcak bir yuva ortamı sağlamayı hedefleyen, Türkiye İş Bankası’nın 78 yıldır destek verdiği Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2017 yılı giriş sınavı, 28 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da Türkiye’nin 21 ilinde düzenlenecek.

Darüşşafaka
Darüşşafaka

Babası ve/veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz çocuklara parasız ve yatılı eğitim imkânı tanıyan Darüşşafaka, sınavda başarılı olan, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçen öğrenciler için ortaokuldan üniversiteye kadar ücretsiz kolej eğitimi alma fırsatı sunuyor. Çocukların sosyal gelişimine de büyük önem verilen Darüşşafaka’da her öğrenci bir enstrüman çalıyor ve bir spor dalı ile ilgileniyor.
Başvuru evraklarının Darüşşafaka’ya 22 Mayıs 2017 Pazartesi gününe kadar elden veya postayla ulaştırılması gerekiyor. Başvuru formu bu yıl ilk defa https://basvuru.darussafaka.org/ sitesi üzerinden online olarak da doldurulabiliyor.

Kaynak: SÖZCÜ