SPOR: Cenk Tosun boş geçmiyor

Beşiktaş’ın bu sezonki başarısına attığı gollerle büyük katkı veren Cenk Tosun, milli formayla Dünya Kupası Elemeleri’nde de gol atarak 4 kulvarda birden fileleri havalandırmayı başardı.

Cenk Tosun
Cenk Tosun

Dünya Kupası Elemeleri I Grubu’nda oynanan Finlandiya maçında attığı 2 golle Türkiye’yi galibiyete taşıyan isim olan Cenk Tosun, bu sezon durdurulamıyor… Ligde gol kralı unvanını kimseye bırakmayan milli yıldız, siyah-beyazlı forma ile çıktığı 25 lig maçında 16 gol kaydetti. Golcü futbolcu, özellikle birçok maçta siyah-beyazlı takımı ipten alarak takımını zirveye yerleştirdi. Şampiyonlar Ligi’nde 1 gol atarak takımına katkı sağlayan başarılı futbolcu, ardından yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam eden siyah-beyazlı takıma oynadığı 4 karşılaşmada 3 gollük katkıda bulundu.

KARİYER REKORU KIRDI
Cenk Tosun, siyah-beyazlı forma ile oynadığı 37 maçta rakip fileleri 20 kez havalandırarak kariyer rekorunu da kırdı. Beşiktaş formasıyla 3 kulvarda gol atan Cenk Tosun, Finlandiya karşısında da A Milli Takım adına 2 gol birden kaydederek üç puanı getiren isim oldu. Cenk Tosun bu golle toplam dört kulvarda birden gol atma başarısı göstererek kendi kariyerine de uluslararası bir rekor daha eklemiş oldu.

Kaynak: FOTOMAÇ