AKTÜEL: 80’lerin modası geri dönüyor

80’lere dönüş: Işıltılı ve gösterişli kıyafetlerMetalik tonlardaki parçalar artık günlük kıyafetlerin olmazsa olmazı. İşte sezondan trend notları…

80’li yılların alabildiğine ihtişamlı ve göz alıcı modası yeni sezon modasına da ilham veriyor. 80’li yılların moda referanslarının alınarak günümüze uyarlandığı sezon trendlerine parlak ve iddialı kumaşların yanında havalı ve gösterişli kalıplar da bir o kadar eşlik ediyor. Ana akım modanın da bunda payı büyük. Metalik tonlarındaki her parçanın sokak stiline uyarlandığı, dantel ve işlemelerin yeniden gündeme oturduğu günlerde tasarımcılar da en nadide detayları trendlere uyarlamaya devam ediyor.
Gösteriş had safhada
Özellikle büyük moda evleri en gösterişli ve dikkat çekici işleme ve süsleri en havalı halleriyle podyumlara taşımayı başarıyor. Parlak elbiseler, ceket ve pantolonlar artık sadece geceleri değil gündüzleri de üzerimizden eksik etmediğimiz stil parçaları haline geldi. Metalik deri ceketler ve cazibeli metalik bomber ceketler bunlardan bazıları.

Deri mini eteklerin yanında leopar desenler de 80’ler modasının en önemli temsilcileri arasında. Kısa etekleri rock görünümleri tamamlamak için göz alıcı leopar üstlerle tamamlamak dönem modasını yeniden yorumlamanın en stil sahibi yollarından birisi.
Güçlü formlar bir arada
Vatka detaylarının ve güçlü omuz figürlerinin moda dünyasına damga vurduğu 80’ler stili geniş omuz formlarına sahip ceket ve blazer modellerinin yanında gösterişli kol detaylarına sahip olan bluz modelleri ile yeniden dönüş yapıyor. Elbise ve bluzlarda ihtişam dolu fırfırlar ve feminen detaylar da bu döneme özgü stil kodları arasında bulunuyor.
Takı ve aksesuarla göz alabildiğine renkli ve büyük boyutları ile dikkat çekiyor. Pop-up renkli takı modelleri günümüzde de ilham kaynağı olurken, büyük formlu takılar da o dönemin çarpıcı boyutlarını günümüze taşıyan detaylardan biri.

Sivri burunlu ayakkabılar ve çivi topuklar son zamanlarda kadınların feminen ayakkabı seçimleri arasında yer alırken kadınların en beğendiği ayakkabı formu olarak son yıllara tekrar damga vuruyor.
Metal çerçeveli gözlüklerin 80’li yıllarda adeta altın çağını yaşadığı düşünülürse bu trendin yeniden yorumlanarak gözlük modasına tekrar kazandırılması da normal karşılanabilir. Pilot gözlükler, renkli ve aynalı camlar yeni dönem modasına ayak uyduran en stil sahibi trendler arasında. Işıltı ve ihtişamın asla sönmediği 80’ler moda dünyasının belki de en eğlenceli dönemi olarak moda tarihindeki yerini alıyor.

Kaynak: Hürriyet