TURİZM: Turist sayısında artış bekleniyor

Bu yıl turist sayısında artış bekleniyor. Marmarisli turizmci, bu yıl umutlu… Yetkililer, 2015 rakamlarına göre yüzde 20 artış beklediklerini belirterek, “Ukrayna’dan haftada 40, Rusya’dan da 80 uçak Dalaman Havalimanı’na inecek” dedi.

Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris’teki turizmciler, bu yıl Rusya ve Ukrayna’dan gelecek turist sayısında ciddi bir artış bekliyor. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, ITB Berlin Turizm Fuarı’nın hemen ardından gerçekleştirilen MITT Moskova Fuarı’nda tanıtımların çok olumlu geçtiğini söyledi. Bülbüloğlu, var olan pazarları geliştirmenin yanı sıra yeni pazar da bulacaklarını aktardı.

Uçak dolusu turist

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı da, Rusya’nın 5 büyük operatörünün Dalaman bölgesine nisan ayında ilk uçaklarını indireceklerini vurguladı, şöyle dedi: “2015’in rakamlarını aşabileceğimizi söyleyebilirim. Yüzde 20 artış beklemekteyiz. Nisanın sonlarında ilk kafilemiz gelecek. Sonrasında Dalaman Havalimanı’na Ukrayna’dan haftada 40, Rusya’dan 80 uçak bekliyoruz. İki ülke arasında yapılan anlaşma son dakika satışlarımızı ciddi oranda etkiler. Şimdiden uçak sayıları arttı.”

Kaynak: MİLLİYET