ALIŞVERİŞ: “Revolutionairs”

Nike’tan bir ilk gerçekleşti. Nike; bu sene ilk defa Air Max’ın geleceğini yeniden geliştirmek için dünyanın farklı yerlerinden 12 tasarımcı ile çalıştı. Türkiye’den de Les Benjamins markasının kurucusu ve kreatif direktörü Bünyamin Aydın, Nike için Air Max tasarladı.

Revolutionairs
Revolutionairs

Nike ve “Air” 30 yıldır eşanlamlı ve birbirinden ayrılamaz bir ikili haline dönüştü. 1987’den bu yana Air Max ailesi; yenilikçiliğin ve stil ifadesinin kesişim noktasını işaret ediyor. Gücünü sporun köklerinden alan Air Max, müzik, sanat ve moda alanında kültürel bir fenomen haline geldi.

Revolutionairs
Revolutionairs

Nike; bu sene ilk defa Air Max’ın geleceğini Nike Tasarım ekibiyle yan yana yeniden geliştirmek için dünyanın farklı yerlerinden 12 tasarımcıyı Beaverton, Oregon’daki Nike Dünya Genel Merkezi’ne davet etti.

Projeye katılan 12 tasarımcı“Revolutionairs”; Alexandra Hackett (Londra), Artemy Lebedev (Moskova), Bünyamin Aydın (İstanbul), Celement Balvoine (Amsterdam), Fabikr (Seoul), Kyle Ng (Los Angeles), Lourdes Villagómez (Mexico City), Naotaka Konno (Tokyo), Sean Wotherspoon (Los Angeles), Shangguan Zhe (Shanghai), Tianzhou Chen (Beijing) ve Venus X (New York).

Air Max Day ” Vote Forward ” projesi kapsamında biraraya gelen 12 tasarımcıya “Revolutionairs” adı verildi. Bu sanatçılar, tasarımcılar ve DJ’ler Nike Air Max stillerini yeniden tasarlamak için görevlendirildi.

Revolutionairs
Revolutionairs

Les Benjamins markasının kurucusu ve kreatif direktörü Bünyamın Aydın, Türkiye’den davet edilen ilk tasarımcı olarak bu proje kapsamında Portland’daki Nike’ın Dünya Genel Merkezi’nde Airmax’i kendi tasarım anlayışına göre yorumladı. Nike’ın tasarımcılarıyla yanyana çalışan Aydın’ın Air Max ayakkabısı 17 Mart’ta bütün tasarımcıların çalışmalarıyla aynı anda “Vote Forward” projesi kapsamında lanse edilerek nike.com/voteforward sitesinde oylamaya açıldı.

“Vote Forward” projesi sayesinde de tüketiciler Air’in geleceğini belirleyecek. 12 yeni Air Max tasarımının oylaması 25 Mart’ta sona erecek. Kazanan tasarım 26 Mart’ta Air Max’ın doğum gününde ilan edilecek. Türkiye’yi destekleyip, Bünyamin Aydın’ın tasarımına oy vermek için: nike.com/voteforward

https://youtu.be/Du2eLw9PlW8

Kaynak: GQ Türkiye