SPOR: Güntekin Onay: Lyon yarın gelse…

NTVSPOR yorumcusu Güntekin Onay, Beşiktaş’ın Olimpique Lyon ile eşleşmesinin ardından sıcağı sıcağına yorumlar yaptı. Güntekin Onay, NTVSPOR ekranlarında Lyon-Beşiktaş eşleşmesini yorumlarken, Fransızlar ile ilgili önemli analizler yaptı.
Lyon’un hücum hattına dikkat çeken Güntekin Onay, “Hücum hattı çok iyi, kabul etmek lazım. Çok atletikler. Yarın oynansa maç iyimser konuşamazdık. Ama Nisan’da durum başka olabilir” dedikten sonra şöyle devam etti: “Yalnız önemli bir handikapları var. Lyon genç bir takım. Deplasmanda iyi değiller. Tecrübesizler. Deneyimli rakiplere karşı zorlanıyor.

Güntekin Onay şöyle devam etti: “Şampiyonlar Ligi’nden geldiler buraya. Orada üçüncü oldular. Juventus ile Sevilla karşısında etkili olamadılar mesela. Ama özellikle Lyon’daki maçları iyi oynuyorlar. Beşiktaş’ın özellikle oradaki maç için tedbir alması lazım. Bir de şu var; genel olarak Türk takımlarının Fransızlar’a karşı şansı tutuyor.”

‘Kurt değil, pragmatik değil’

Onay, Lyon’un teknik direktör Bruno Genesio için de şu kısa yorumu yaptı: “Çok kurt değil. Tecrübeli değil, pragmatık değil.”

Güntekin Onay, son olarak 16 Nisan’daki referandum nedeniyle liglerin tatile girecek olmasının ve iki Lyon maçı arasında Beşiktaş’ın dinlenecek olmasının da Kartal için avantaj olduğunu söyledi.