SİYASET: Başbakan Yıldırım: “Tarafsız CHP’ye bak”

Karabük’te vatandaşlara hitap eden Başbakan Binali Yıldırım yaptığı konuşmasında, ” CHP ne dedi, yüzde yüzle geçse de tanımayacağız. Buradan diyorum ki sen tanımasan ne olmaz, asıl halk seni tanımaz.​” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım Karabük’te vatandaşlara hitap etti. Yıldırım, “CHP ne dedi, yüzde yüzle geçse de tanımayacağız. Buradan diyorum ki sen tanımasan ne olmaz, asıl halk seni tanımaz.​” dedi.
İşte o konuşmadan satır başları
Güzel bir Anayasa değişikliği hazırladık. Bizimle birlikte olan MHP’ye teşekkür ediyorum. 16 Nisan’da bu değişiklik sizin onayınızdan geçecek ve tarihi bir karar vereceksiniz.Türkiye’ye çağ atlatacak bir değişimin arefesindeyiz.

KILIÇDAROĞLU’NA: SEN TANISAN NE OLUR, TANIMASAN NE OLUR
14 yıl boyunca bize hep destek oldunuz, biz de emanetinizi hiç yere düşürmedik. Bugüne kadar ne yaptıysak size sorduk, öyle yaptık. yap dediniz yaptık, yapmayın dediniz orada durduk. Biz bu anayasa değişikliğini Meclis’e getirdiğimizde dedik ki yüzde 80’le geçse bile halka soracağız. peki CHP ne dedi, yüzde yüzle geçse de tanımayacağız. Buradan diyorum ki sen tanımasan ne olmaz, asıl halk seni tanımaz.

67 SENEDE 65 HÜKÜMET KURULDU
67 senede Türkiye’de 65 hükümet kuruldu, bu sayı İngiltere’de 15. 17 ayda hükümet ne yapabilir? Hizmet hak getire. Bu kadar kısa sürede kurulan hükümetlerle ekonomi büyümez, refah artmaz, ülkenin sorunları da torunlara havale edilir.AK Parti iktidara geldiğinde doğan bebekler şimdi 15 yaşına geldi. Benim yaşındakiler, Türkiye’nin son 40 yılda ne büyük sıkıntılarla karşılaştığını çok iyi bilir.

TARAFSIZ CHP’YE BAK
Diyorlar ki ‘Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı’na bağlanacak’ Allah ıslah etsin. Yok, aslı fesli yok. Bunlar okumuyor. Bu kadar yalan olmaz. Bunların ‘tarafsız’ diye yere göre sığdıramadığı bir cumhurbaşkanı vardı. Ahmet Necdet Sezer. O zat cumhurbaşkanı olunca Anayasa Mahkemesi üyeliğine kimi atadı biliyor musunuz? Bir üniversiteden arkadaşını. Bitmedi. O zat atandı, bir de baktık ki adam Cumhuriyet Halk Partisi’nin parti üyesi. Bak bak bak tarafsız CHP’ye bak. Ama bunların eski alışkanlığı. Tek parti döneminde her şey bunlardı, genel başkan da cumhurbaşkanı da parti başkanı da her şey. Tek adam arıyorsan geçmişine bak. Geçmişinize bakın. Bunlar bu yalanları, iftiraları kendileri de biliyorlar ama işlerine gelmiyor.

Yeni sistemde TBMM, Cumhurbaşkanı’nı seçime götürecek. TBMM, yeni sistemde cumhurbaşkanını da yardımcılarını da bakanları da yargılayabiliyor. Meclis yetkisini kaybetmiyor.

“TERÖR BELASINDAN KURTULACAĞIZ”
‘Evet’ çıkarsa bittik’ diyorlar. Evet çıkacak, siz biteceksiniz, başka yolu yok. Aziz millet terör belasından kurtulacak.

Avrupalılar da hayır kervanına katıldı. İşi o kadar ileri götürdüler ki, gazetelerini Türkçe basıp, manşetlerini de Türkçe atıyorlar hayır diyorlar.

“DEĞİŞİMDEN KORKUYORLAR”
Bazıları bu değişimi istemiyor. Niye istemiyor? Onlar hep değişimden korktular. Değişim demek gelişme, kalkınma, büyüme demek. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi memleket meselesidir.

“KILIÇDAROĞLU ANAYASA DEĞİŞİMİNİ TERSTEN OKUMUŞ”
Kemal Kılıçdaroğlu aklına geleni söylüyor. Ama söylediklerinin hiçbiri bir işe yaramaz. Bugüne kadar tek bir şeyi doğru söyledi, teşekkür ediyoruz. Kılıçdaroğlu Anayasa değişiklik metnini tersinden okumuş. Bizim anlatmaya çalışıp anlatamadığımızı Kemal Bey en iyi şekilde anlattı. Bir şey kaldı, kendi kampanyasını bıraksın evet kampanyasına dahil olsun.

“BU MİLLET ONUN GÖZÜNÜ OYAR”
“Sen değil miydin terör örgütünün yandaş İMC televizyonunda ‘Anayasa’nın ilk üç maddesi icap ederse değişir’ diyen? Sayın Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı sistemi ile Anayasa’nın 3 maddesi değişecek olsa siz dünden ‘evet’ derdiniz. Onun için hiç kimse heveslenmesin. Türkiye’nin üniter devlet yapısına, milleti ile ülkesi ile bağımsız bütünlüğüne göz diken kim varsa bu millet onun gözünü oyar. Hiç kimse merak etmesin.” Kaynak: Takvim