EĞİTİM: Türkiye’yi temsil edecekler!

Işık Okulları öğrencileri, Türkiye’yi İngiltere’de temsil edecekler. First Lego League etkinliği kapsamında Türkiye finalinde yarışan FMV Erenköy Işık Ortaokulu Jr. Roboformers Takımı, ‘Özdeğerler, Proje ve Robot Tasarımı’ kategorisinde başarı sağlayarak, İngiltere’de Türkiye’yi temsil etme hakkını elde etti.

Işık Okulları
Işık Okulları

80 ülkede yapılan ve Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen First Lego League etkinliğinin İstanbul elemelerinde, “en iyi proje, en iyi robot tasarımı, en iyi öz değerler performansı” sergileyerek birincilik kupasının sahibi olan FMV Erenköy Işık Ortaokulu Jr. Roboformers Takımı, 4-5 Mart 2017 tarihlerinde İzmir’deki Türkiye finalinde yarıştı. Geliştirdikleri proje ile turnuvada ‘Özdeğerler, Proje ve Robot Tasarımı’ kategorilerinde üstün bir başarı sergileyen takım, robot tasarım alanındaki performansları ile öne çıktı.

FMV Özel Erenköy Işık Ortaokulu JR. Roboformers Lego Robotik takımı, turnuvanın Türkiye ayağında önce iller genelinde sonra da ulusal çapta yarışarak, ‘En İyi Robot Tasarımı’ kupasını kazandı. Yaşları 9 ile 16 arasında değişen 47 takımla mücadele eden Işıklı öğrenciler, bu kupa ile 21-25 Haziran 2017 tarihinde İngiltere’nin Bath şehrinde gerçekleşecek olan ‘International Open Championship’ turnuvasında Türkiye’yi temsil etme hakkını elde etti.

Kaynak: SÖZCÜ