TURİZM: Unutulmaz bir balayı geçirin

Yeni evlenen çiftler için en önemli zamanlardan birisi de balayı tatilidir. Unutulmaz, romantik bir balayı geçirmek istiyorsanız, Kapadokya sizleri bekliyor.

Hayatınızın sevdiğiniz insanla birleştirdiğiniz en önemli günü geride bıraktınız ve şimdi eşinizle unutulmaz bir balayı için hazırsınız. Öyleyse size şahane bir önerimiz var. Kapadokya; romantik ve unutulmaz bir balayı yaşamak ve balayından ileride çocuklarına hatta torunlarına gösterecek eşsiz hatıralarla dönmek isteyenler için tam bir cennet.

Pers dilinde Güzel Atlar Ülkesi anlamına gelen Kapadokya’da tarihi ve doğal güzellikleri bir arada bulmak mümkün. Ülkemizin en çok ziyaretçi alan bölgelerinden biri olan Kapadokya’da unutulmaz bir balayı geçirmek için pek çok aktiviteden söz edilebilir.

Kaya Otellerinde Balayı Tatili

Kaya Otellerinde Balayı Tatili
Kaya Otellerinde Balayı Tatili

Volkanik dağlar olan Erciyes, Hasan Dağı ve Güllüdağ’ ın hemen hemen 60 milyon yıl önceki patlamalarıyla başlayan peribacalarının oluşum hikâyesi, dağların püskürttüğü lav ve küllerin milyonlarca yıl boyunca kayalaşıp rüzgâr ve yağmur etkisiyle aşınması sonucu bugünlere ulaşıyor.
Rüzgâr ve yağmur etkisiyle ortaya çıkan ve dünyanın sayılı güzellikleri arasında sayılan peribacalarında bulunan kaya oteller, balayı için Kapadokya’yı tercih edenlere büyüleyici seçenekler sunuyor. Kaya otellerin en fazla bulunduğu Ürgüp, aynı zamanda bölgenin en turistik yerlerinden biri. Peribacalarının yoğun olarak bulunduğu Ürgüp’te Selçuklular döneminden kalma Altıkapı ve hakkında pek çok efsane bulunan ünlü Üç Güzelleri de görebilirsiniz.

Yeraltı Şehirlerini Keşfedin

Yeraltı Şehirlerini Keşfedin
Yeraltı Şehirlerini Keşfedin

Kapadokya’ya gidip görmeden gelinmemesi gereken doğal ve tarihi güzelliklerden biri de yeraltı şehirleri. Tarih boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan 200’den fazla yer altı şehrine ev sahipliği yapan bölgede yerleşim M.S. 3. Yüzyıla kadar dayanıyor. Yer altı şehirleri ile ilgili söylenebilecek en önemli özellik ise ne kadar derine inilirse inilsin havadaki oksijen miktarının değişmemesi. Bir mimarlık harikası olarak kabul edilen bu durum, şehirlerin bir hava koridoru etrafına inşa edilmesi ile sağlanmış.

Kapadokya’ya Gökyüzünden Bir Bakış

Kapadokya’ya Gökyüzünden Bir Bakış
Kapadokya’ya Gökyüzünden Bir Bakış

Düğün yorgunluğunu üzerinizden atıp sabah erken kalkmaya hazır hissettiğinizde ilk yapmanız gereken romantik bir balon turu. Sabah erken saatlerde düzenlenen balon turunda, güneşin şehrin üzerine doğuşunu izleyerek en romantik anlarınızı yaşayabilirsiniz.

Kapadokya’nın eşsiz manzarasını izlemeye doyamamışsanız, Uçhisar Göreme arasında yol kenarında rastlayacağınız seyir teraslarından şehri izlemelisiniz. Seyir teraslarından bölgenin en güzel manzarası ve Göreme Açık Hava Müzesini görebilir ve romantik balayınıza yeni ve unutulmaz bir anı daha ekleyebilirsiniz.

Çömlek yapım atölyelerinin bulunduğu Avanos’a uğrarsanız, zanaatkârların kile nasıl şekil verdiklerini görebileceğiniz gibi, sevdiklerinize hediye etmek ya da balayınızdan bir anı olarak saklamak üzere kendi çömleğinizi de yapabilirsiniz.

Kaynak: MİLLİYET EMLAK