OTOMOBİL: Volkswagen’de her şey yolunda

Volkswagen Grubu, karbon salınımı nedeniyle ağır bir darbe almıştı. Ancak, 2016 performansı sanıldığı kadar kötü sonuçlanmadı. Bu sonuçlarda Porsche ve Scania markalarının katkısı büyük oldu.Grubun 2016 performansının değerlendirildiği toplantıda Tepe Yöneticisi Matthias Mueller daha önce reddettiği Fiat Chrysler’la birleşme sorularına karşı bu defa kapıyı açık bıraktı:

Matthias Mueller
Matthias Mueller

“2016 Volkswagen için korkulduğu gibi geçmedi. Operasyonel kısımda ve gelecekle ilgili temel fonksiyonlarda önemli işler başardık. Hala yapılacak çok iş var ama Volkswagen tekrar rayına oturdu.”

Grubun amiral gemisi Volkswagen markasının faaliyet karı yüzde 10 azalarak 1,9 milyar Euroya geriledi. Markanın kar marjı da yüzde 1,8’e geriledi. Yarısını Volkswagen markasının satışlarının oluşturduğu grubun gelirleri 217 milyar Euroyu bulurken bu sene de yüzde 4’lük bir artış öngörülüyor.

2015 yılında Alman otomotiv devi dizel motorlarının Amerikan karbon salınımı testlerini geçmesi için hile yaptığını kabul etmişti. Firma, Amerika’da aleyhine açılan davalarda uzlaşmak için 25 milyar Dolara kadar tazminat ödemeyi kabul etti. Grup şimdi bu darbenin etkisini üzerinden atmaya çalışıyor.

Kaynak: EURONEWS