TEKNOLOJİ: Android cihazlarda zararlı yazılım bulundu

Kutusundan çıkmamış Android telefonlarda zararlı yazılım bulundu! (İşte malware bulunan Android cihazların listesi)
Siber güvenlik firması Check Point’in yayınladığı bir blog gönderisinde güvenlik firması 38 adet android işlemcili cihazda ‘ileri boyutta enfeksiyon’a rastlandığını bildirdi.
Check Point’in bulguları, cihazların kullanıcılar tarafından satın alınmadan önce zararlı yazılım (malware) taşıdıklarını açığa çıkardı.
Bununla birlikte zararlı yazılım, satıcının sağladığı onaylı ROM’da bulunamadı. Bu durum, Android cihazların tedarik zinciri içerisinde bir noktada bu yazılımlarla enfekte edildiğini gösteriyor.
Bu yazılımlardan Slocker adı verileni cihazdaki bütün dosyaları AES şifreleme algoritmasıyla şifreleyerek kullanıcıdan şifre karşılığında fidye talep ediyor. Cihazlar arasında en dikkat çekici aşırı reklam yapan Loki isimli yazılım. Bu yazılım, gelir elde etmek için cihazlarda yasal olmayan reklamları gösteren karmaşık bir yapıya sahip.

Şirket söz konusu cihazların üreticilerini açıklamıyor. Ancak Independent’ta yer alan iddiaya göre, söz konusu zararlı yazılıma rastlanan cihazların listesi şöyle…

Samsung Galaxy Note 2 

LG G4 

Samsung Galaxy S7 

Samsung Galaxy S4 

Samsung Galaxy Note 4 

Samsung Galaxy Note 5 

Samsung Galaxy Note 8.0 

Xiaomi Mi 4i 

Galaxy A5 

ZTE x500 

Samsung Galaxy Note 3 

Samsung Galaxy Note Edge 

Samsung Galaxy Tab S2 

Samsung Galaxy Tab 2 

Oppo N3 

Vivo X6 plus 

Nexus 5 

Nexus 5X 

Asus Zenfone 2 

Lenovo S90 

Oppo R7 plus 

Xiaomi Redmi 

Lenovo A850 

Kaynak: NTV