AKTÜEL: “Kuyu”nun durumu iyi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü, “Kuyu’nun zarar gördüğüne ya da yaşamını yitirdiğine dair paylaşılan haberler asılsızdır. Kuyu’nun sağlıklı yaşamını sürdürebilmesi adına tedavisi devam ettirilmektedir” dedi.
Kuyuya düştükten sonra 10 gün süren büyük bir uğraş sonucu kurtarılan Kuyu köpek hakkında ilginç bir iddia ortaya atıldı. Köpeğin karantinaya alındığı söylendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü, köpek ile ilgili açıklama yaptı.
Veteriner Hizmetleri Müdürlüğünün, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Kuyu’nun, durgunluk ve halsizlik şikayetiyle itfaiyenin bildirimi üzerine müdürlüğe getirildiği belirtildi. Açıklamada, köpeğin, kusma, ishal, yüksek ateş ve iştahsızlıkla seyreden viral hastalığının tedavi sürecinin devam ettiği aktarılarak, şunlar kaydedildi: “İkincil bir enfeksiyon riski ve aşı periyodunun da tamamlanmış olması sebebiyle ziyaret yapılamamaktadır. 14 Mart’ta kamuoyuna canlı görüntüler paylaşılmıştır. Kuyu’nun her hangi bir zarar görmesi söz konusu olmayıp, sağlıklı yaşamını sürdürebilmesi adına tedavisi devam ettirilmektedir. Kuyu’nun zarar gördüğüne ya da yaşamını yitirdiğine dair paylaşılan haberler asılsız olup, itibar edilmemesi rica olunur.” Kaynak: Milliyet