TURİZM: Termal turizm yükselişte

Son dönemlerde termal turizme yoğun ilgi gösteriliyor. Yükselişini yaşayan termal turizmin başkenti olarak bilinen Afyonkarahisar’ın Yeni Nefes’i olarak değerlendirilen yaklaşık 3 aydır hizmet vermekte olan Akrones Thermal Spa Convention Hotel, termal turizm anlayışına yeni bir boyut kazandırıyor.

Aqua Munda Spa
Aqua Munda Spa

Son dönemlerde insanların tatil anlayışlarının değişmesi ile birlikte sağlık turizmine olan ilginin artması sonucu bölgede ki termal otellerin doluluk oranları hızla artıyor. Günümüz de artık insanlar tatil için sadece yazın kıyı bölgelerine gitmek yerine, şehir hayatının yoruculuğunu ve iş stresini azaltabilmek adına hafta sonu iki gün için bile olsa bir yerlere gidip rahatlayabilmek adına kısa süreli tatilleri tercih ediyor. Tatil anlayışının içerisine bir de sağlık eklendiği zaman doğal olarak termal bölgelerde ki yoğunluk kaçınılmaz oluyor ve bu da bölgede 12 aya yayılan bir turizm anlayışını ortaya çıkarıyor. Bilindiği üzere Afyon bölgesi termal su kalitesiyle tanınıyor.

Corner Suite
Corner Suite
Deluxe Oda
Deluxe Oda

Dev kongre merkezi

Akrones, 16 bin metrekare Spa alanı ile Türkiye’nin en büyük termal spa alanlarından birisine sahip. Otelde özel aile Spa alanlarından, masaj odalarına, bitki bakımlarından, tuz odalarına kadar hizmetler sunuluyor. Akrones Thermal Spa Convention Hotel’den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Afyonkarahisar termal suyu ile ünlü olduğu kadar, Türkiye’nin bütün illerinin geçiş noktasında bulunması nedeni ile coğrafi konumu açısından da önemli bir noktada bulunuyor. Şehrin bu özelliğini de göz önünde bulundurarak tüm ulusal ve uluslararası katılımcıların beklentilerini karşılayacak bir teknoloji ile, 2000 kişilik bir kongre merkezini otelimizin içerisinde inşa ettik. Kocatepe Kongre merkezimiz şu an ülkemizde mevcut olan en büyük kongre merkezlerinden bir tanesi.”

Akrones Thermal Spa Convention Hotel’den kareler:

Bowling Club
Bowling Club
Engelli Odası
Engelli Odası
Keyani
Keyani
Kidrones Çocuk Kulübü
Kidrones Çocuk Kulübü
Honeymoon Suite
Honeymoon Suite
Kral Dairesi
Kral Dairesi
Sofra Restaurant
Sofra Restaurant
Sultan Suite
Sultan Suite

Kaynak: MİLLİYET