KÜLTÜR: AUDINT AUDinst019: Upload=Delphic

ZorluPSM’de farklı bir sergi sanatseverlerle buluşuyor. Kaçırılmaması gereken bu sergi Sonar Festivali kampasımda 10 Mart – 20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

Zorlu Holding’in kurumun sanat yüzü PSM’nin de katkılarıyla hayata geçirdiği dijital dönüşüm platformu Digi.louge, 2017 yılı boyunca gerçekleştireceği etkinliklerini Sonar +D kapsaminda “Audint” sergisiyle başlatıyor. 1945’li yıllarda şekillenmeye başlayan ve günümüzde Eleni Ikoniadou, Patrick Defasten, Toby Heys, Steve Goodman (Kode-9) ve Souzanna Zamfe ile devam eden Audint’in “Upload=Delphic Panaceas” isimli sergisi 20 Nisan tarihine kadar Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

Çalışmaları The Tate Britain, The Academy of Art in Berlin, Art in General in New York’ta sergilenen, Londra ve Vancouver’da düzenlenen New Forms Festivali’ndeki performanlarıyla çeken Aundint’in eski ve yeni çalışmalarının yer alacağı sergi, aynı anda 5 duyuya birden hitap ederek izleyicilerine farklı bir deneyim yaşatacak.

Çalışmalarında son 8 yıldır ses ve titreşimin frekanslarını inceleyen; varlık-yokluk, eğlence-işkence, hayat-ölüm gibi kavramları nasıl algıladığımızı ölçmek için çeşitli araştırmalar yapan Audint grubu, bu araştırmalardan elde edilen sonuçları; ses kayıtları, bilgisayar yazılımları, sanat enstalasyonları, performanslar, kitaplar ve filmler eşliğinde izleyicilere aktarıyor.

AUDINT AUDinst019: Upload=Delphic
AUDINT AUDinst019: Upload=Delphic

Audint sergi için PSM’de kapalı özel bir alan oluşturuldu. Ziyaretçiler oluşturulan bu kapalı alanda farklı sonik hikayeleri izleyecek ve her biri 20 dakika sürecek bir deneyim yaşayacak. Kulaklık ile birlikte frekansları titreşim olarak omuriliğine yollayan özel giyilebilir aygıtlarla (subpac) sergiyi gezecek sanatseverler, yayılan kokuyla birlikte tat alma duyusunun da ters yüz olduğuna şahit olacak ve 5 duyunun gücünün daha da çok farkına varacak.

Sergi kapsamında Yaşayan Ölüler’in Hezeyanları isimli animasyon ile Ghostcode isimli anime filmleri de gösterilecek Audint’in yakın zamanda piyasaya çıkacak kitabı “From AI to IA: The Holo Wars”tan yola çıkarak hazırlanan Ghostcode, 2056’da kurumsal şirketlerin ve hükümetlerin birleşerek tek bir ekonomik ve politik varlık haline gelen dünyada siyasi karmaşa ile birlikte holografik ve holosonik güçler arasındaki çatışmalarda kalan insan bedenini anlatıyor.

Audint sanatçıları, 24-25 Mart tarihlerinde Digi.louge sponsorluğunda PSM’de gerçekleştirilecek Sonar Festivali kapsamında, görsel-işitsel performanslar, sunum, demo ve workshoplar ile teknoloji kullanımı ve bilgi paylaşımı üzerine kurgulanan +D platformunda sanatseverlerle bir araya gelecek.

AUDINT AUDinst019: Upload=Delphic Panaceas Exhibition
10 Mart 10:00 – 20 Nisan 22:00