EĞİTİM: Ceyhun İrgil’den 9:45 açıklaması

CHP Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Ceyhun İrgil, YGS’de kapıların 9:45’te kapatılması ile ilgili konuştu. Sınava bir dakika sonra gelen öğrencilerin içeri alınmaması konusunda, “1 dakikayla 1 yılın çalınması vicdansızlıktır” yorumunda bulundu.

ÖSYM tarafından, 2 milyon 265 bin 902 öğrencinin başvurduğu YGS 2017’de 9.45’ten itibaren kapıların kapatılacağının bildirilmesi üzerine sınav görevlilerinin bir dakika geç kalanları bile almaması ülke genelinde pek çok gencin gözyaşlarına boğulmasına neden oldu. Uygulamaya TBMM Eğitim Komisyonu üyesi CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil’den de “ÖSYM pes dedirtti” tepkisi geldi.

“Kaç kişi kapıdan döndürüldü açıklanır herhalde ama YGS 2017 tarihe ‘9.45 mağdurları’ olarak geçecek gençler kazandırdı. Hiçbir standartı olmayan ÖSYM’nin 9.46’yı görünce kapı kapattırması konusundaki prensibi şaşkınlık verici ama bu gençlerin bir yılını harcaması vicdansızlık” diyen İrgil şöyle devam etti:

NE ZAMAN DOĞRUYU YAPACAKLAR?

“Günlerdir her fırsatta Anayasa Değişikliği için ‘evet’ propagandası yapanlar milletvekili seçilme yaşının 18’e inmesine ilişkin düzenlemeyi öne sürüp ‘çünkü biz gençlere çok önem veriyoruz’ diyorlar. İşte verilen önemi gördük; 1 dakikayla gençlerin 1 yılını çaldılar. Şimdi kalkıp, ‘zamanında gelselerdi’ demeye de hakları yok çünkü bu çocuklar gözlerini açtıklarından beri ülkeyi yönetenler onlar. Bu ülke 15 yıldır keyfi uygulamalarla, torpille, adam kayırmayla, ilkesizlikle yönetiliyor. Yetişen nesil de bunu görüyor, buna alıştı. Şimdi 1 dakika gecikmeyle 1 yılın çöp olduğunu sindirmelerini kimse onlardan beklememeli. Bozuk saat bile günde iki kere doğruyu gösterir ama bu yönetimde yelkovanla akrep bile yok!”

ÖSYM’nin skandallar dizisine YGS 2017 ile yeni bir halka eklendiğini de belirten İrgil, 2010’dan beri neredeyse yapılan her sınavda skandallar yaşandığını ifade etti. CHP’li milletvekili; “Şifre skandalı nedeniyle iptal edilen, kopya skandalıyla çokça tartışılan KPSS’ler, yapıldıktan 2 yıl sonra sonuçları değiştirilen veya yanlış soruların iptalleriyle karşı karşıya kalınan TUS’lar, kitapçık sayfalarına ‘silgi tozu’ kaçtı diye sonuçları açıklanması geciken DGS’leri unutmak mümkün değil. ÖSYM ne zaman doğru düzgün bu işi yapacak merak ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: SÖZCÜ