KÜLTÜR: Murcof x Vanessa Wagner İstanbul’da

Meksikalı electronica ve ambient sanatçısı Murcof ile Fransız piyanist Vanessa Wagner, İstanbul’a geliyor. Bu yıl birlikte EP01 isimli kayıtla harika bir iş birliğine imza atan sanatçılar, 29 Mart 2017’de Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle Zorlu PSM sahnesinde olacak.

Minimalist yaklaşımıyla klasik müzik, ambient, glitch, drone ve doğaçlama müziği kendi süzgecinden geçiren Meksikalı sanatçı Murcof; minimal techno, dub, endüstriyel müzik ve IDM gibi tarzları da başarıyla sentezlemeyi başardı.

2003 yılından bu yana ürettiği albümlerle günümüz electronica sahnesinin en önemli temsilcilerinden biri haline gelen Murcof, gerek form anlayışı, gerek kurguladığı ses örgüleriyle klasik, çağdaş ve güncel elektronik müzik arasındaki ince çizgide eserler üretiyor.

Müzisyen bir ailede büyüyen Fernando Corona’nın elektronik müziğe ilgisinin temelinde Depeche Mode, Jean-Michel Jarre ve Kraftwerk gibi isimler yatıyor. Yakın çevresindeki müzisyenlerle toplayabildikleri her tür ekipmanı bir araya getirmeye çalışırken, bir nevi kendi enstrümanlarını adeta icat ederek müziğe başlayan Murcof, bugüne kadar Erik Truffaz, Talvin Singh, Francesco Tristano ve Philippe Petit gibi isimlerle başarılı iş birlikleri gerçekleştirdi. Bu iş birliklerinin son örneği ise Fransız piyanist Vanessa Wagner’la bir araya geldiği EP01.

Paris Konservatuarı’nda 17 yaşında Premier Prix kazanarak geleceği hakkında sağlam ipuçları vermeye başlayan Vanessa Wagner, Fransız klasik müzik tarihine olan özel ilgisi ve zeka dolu tekniğiyle konvansiyonel Fransız repertuarının donanımlı bir müzisyeni olarak tanınmaya başladı.

Bringuier, Casadesus, Dumay, Plasson ve Warren-Green gibi uluslararası ünlü şeflerle ve Fransa Ulusal Orkestrası, Münih, Osaka, Budapeşte Filarmoni Orkestrası ile Mexico Ulusal Senfoni Orkestrası gibi orkestralarla aynı sahneyi paylaşan Wagner, sihirli parmaklarıyla 1999 yılında Fransa’nın Grammy Ödülleri olarak da bilinen Victoire de la Musique ödülünü 26 yaşında kazanarak büyük bir başarı elde etti.

Günümüze gelindiğinde yayınlamış olduğu 9 stüdyo albümüyle saygın bir müzisyen haline gelen Wagner; Berio, Brahms, Rachmaninov, Scriabin, Debussy, Mozart ve daha nice dehanın eserlerini yorumladığı kayıtlarla dünya basınında da adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.

Murcof ve Vanessa Wagner’ın klasik müziğin yaratıcı noktalarında seyahat eden, türler arası atlayışları ise başarılı bir şekilde gerçekleştiren uyumlu birlikteliğine 29 Mart 2017’de Zorlu PSM sahnesinde tanıklık edebilirsiniz.


Murcof x Vanessa Wagner
29 Mart 21:00
ZorluPSM