Horizon Zero Dawn konsol inceleme

Bugün sizler için Horizon Zero Dawn’ı inceleyeceğim. Oyunda küçük bir kız karakter olan Aloy’u canlandırıyoruz. Babası Rost, çok erken yaşlardan beri yanında bakıyor ve onu seviyor. Oyunun konusu kısaca artık dünya yaşanılabilir bir yer değil tüm insanlık için ve karakterimiz okunu alıp karşısına çıkan robot düşmanlarla nasıl başa çıkacağını babası Rost’tan öğreniyor. Aslında babası bir usta ve kızının yoğun isteği üzerine onu çok iyi eğitiyor. Oyunun başlangıcı bu ancak söylemek istemiyorum daha fazla. Çünkü oyunun konusunu anlatmış olacağım. O yüzden oynayıp görün hikayesini.

Sony tarafından yapılan bu gizemli macera ve aksiyon dolu oyunda Aloy çok iyi yetişmiş bir usta olarak karşımızda. İlerleyen safhalarda ve kendisi haritada topladığı eşyalarla crafting yaparak kendi gücünü daha da arttırıyor. Bunun yanı sıra muazzam büyüklükte dev bir harita mevcut Horizon’da ve sizin bu haritada bir çok göreviniz bulunuyor. Bunlardan bir kısmı ana görev diğerleri ise sizin seviyenizi atlatacak yan görevler. Oyunda ayrıca kabiliyetlerinizi kazandığınız deneyimle yükselteceğiniz bir yetenek ağacı da bulunuyor. Böylece hem seviye atlayıp karakterinizi güçlendiriyor aynı zamanda da farklı birçok hareketlere ve kabiliyetlere oyunu daha akıcı oynaabiliyorsunuz. Oyunun grafikleri ise son derece şahane diyebilirim. Sanırım Playstation’a gelen gelmiş geçmiş en güzel grafik ve oynanabilirliğe sahip bir oyun Horizon Zero Dawn. Oyunu oynamanızı ve oynarken keyif almanızı isteyen bir başyapıt olduğu düşüncesindeyim.

Not: Sizde oyunlarınızı analiz edilmesini ve Beşiktaş Gazetesinde yayınlanmasını istiyorsanız bizimle irtibata geçebilirsiniz. Yeni çıkan oyunların ilk versiyonlarını veya demolarını editör Onur Baştuğ ulaştırarak sayfalarımızda inceleme yorum fotoğraf video ve şirket isminizle birlikte ücretsiz yer alabilirsiniz. Ayrıca, isterseniz teknoloji haberleri veya ana sayfada reklamlarınızı ücretli olarak yayınlatabilirsiniz.
Email: onurbastug7@gmail.com

Onur Baştuğ – Beşiktaş Medya Grup
Twitter: @aquascapeland