AKTÜEL: YGS’ye gireceklere güzel haber

YGS günü günü İETT otobüsleri, metrobüs, halk otobüsleri, Otobüs AŞ, metro, füniküler, tramvay, teleferik, Şehir Hatları vapurları ile özel deniz motorlarına ücret ödemeyecek

-İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 12 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde öğrenci ve ailelerine destek vermek amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyor. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğünün çalışmaları kapsamda kent genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda “Sınav Kaygısı”, “Sınav Kaygısında Ailenin Rolü”, “Verimli Ders Çalışma” ve “Verimli Ders Çalışmada Ailelere Öneriler” başlıklı özel seminerler veriliyor.

Alanında uzman psikologlar tarafından düzenlenen seminerlerden 18’incisi Kartal Yüksel İlhan Alanyalı Fen Lisesinde gerçekleştirildi.

Uzman Klinik Psikolog Derya Yalçınkaya tarafından verilen seminerde, 300 civarında öğrenci sınav kaygısı ve nedenleri, sınav kaygısıyla başa çıkma yöntemleri konusunda bilgilendirildi.

Büyükşehir Belediyesi, yüksek öğrenime geçiş ve yerleştirme sınavlarına girecek öğrencilere ve ailelerine destek olmak amacıyla ocak ayından bu yana 8 bin 823 öğrenciye seminer ve bireysel danışmanlık hizmeti verdi. Sınav kaygısını önlemede ailenin rolü konusunda 196 aileye ulaşılarak öğrencilere sağlıklı bir sınav hazırlık desteği sağlanması için danışmanlık hizmeti sunuldu.

YGS’ye girecek öğrenciler ile görevliler sınav günü, İstanbul’da hizmet veren İETT otobüsleri, metrobüs, halk otobüsleri, Otobüs AŞ, metro, füniküler, tramvay, teleferik, Şehir Hatları vapurları ile özel deniz motorlarına ücret ödemeyecek. Kaynak: Vatan