SİYASET: “Kılıçdaroğlu’nu suçlamaları haksız”

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “15 yıldır sanki kendileri iktidarda değilmiş, her türlü yetkiyi kullanmamış gibi bütün sorumluluklardan sıyrılarak, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu suçlamaları, son derece haksız, mesnetsizdir.” dedi.

Gök, parlamentoda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, “Bu zata beş tane koyun, beş tane keçi verin kaybeder gelir.” sözlerinin sorulması üzerine Gök, bunun bir cumhurbaşkanı dili olmadığını söyledi.Gök, cumhurbaşkanın, Türkiye’nin dirliğinden, düzeninden, partiler arası ayrılığı gidermeden yükümlü olduğunu belirterek, böyle bir dili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullanmasından büyük üzüntü duyduklarını vurguladı. Levent Gök, şöyle devam etti: “15 yıldır sanki kendileri iktidarda değilmiş, her türlü yetkiyi kullanmamış gibi bütün sorumluluklardan sıyrılarak, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu suçlamaları, son derece haksız, mesnetsizdir.

Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Dün çok üzüntü verici bir kaza yaşandı, 7 kardeşimizin hayatını kaybetmesinin acısını yaşadığımız bugünde kadın haklarını en ileri hangi noktaya götürürüz, bunun uğraşısı içindeyiz. Cumhurbaşkanı, iktidar, varsa bu konuda bir şey söylesin. Gün, birlik, dirlik günüdür. Bu konuda öncülük yapması gereken de Cumhurbaşkanı’dır. Cumhurbaşkanı’nın bu ayrımcı, kutuplaştırıcı söylemlerine yanıt vermeyi uygun görmüyoruz.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, CHP’ye yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Gök, Bahçeli’nin bu üslubunun kendisine yakışan bir uslup olmadığını belirtti. Bahçeli’nin aldığı politik tavrın, MHP tabanında eleştirildiğini savunan Gök, Bahçeli’yi, kullandığı bu dil, üslup nedeniyle büyük üzüntüyle izlediklerini kaydetti. Gök, siyasetin dilinin buralardan uzaklaşması gerektiğini dile getirdi.

Levent Gök, Bahçeli’nin MHP tarafından da dikkate alınmayan konumda olduğunu ileri sürerek, “Bahçeli ile ilgili söylenecek çok söz vardır. MHP tabanı, bu konuda fevkalade rahatsız. Bahçeli’nin bu dili, siyasetin dili değildir. Söylediği sözleri, aynen kendisine iade ediyoruz.” dedi. Kaynak: Milliyet