ALIŞVERİŞ: Rihanna’dan yeni koleksiyon

Bir çok ünlü kişi son zamanlarda moda tasarımı yaparak kendi koleksiyonlarını oluşturmaya başladı. Fenty Kreatif Direktörü Rihanna, markada hazırladığı üçüncü koleksiyonunu dün tanıttı. Fenty Üniversitesi temalı koleksiyon, yoldan çıkan asi çocuklardan ilham alınarak tasarlandı!

Rihanna yeni koleksiyonuyla bizi öğrencilik yıllarımıza geri götürüyor. Fenty markasının Kreatif Direktörlüğünü üstlenen Rihanna, marka için hazırladığı üçüncü koleksiyonunu dün Bibliothèque Nationale de France’ın görkemli kitap rafları arasında gerçekleşen defile ile tanıttı.

Amerikan okullarının sosyal yapısını oluşturan klasik karakterlerin hepsinin bir arada olduğu defilede İnekler, Sporcular, Kaykaycılar, Çömezler, Goth çocuklar ve tabii ki, Kötü Kızlar da vardı. Koleksiyonu tanıtan modeller kütüphane masalarını andıran podyumda yürürken, tüm bakışlar yeni tasarımların üzerindeydi.

Fenty X Puma’nın imzası haline gelen bol kesim tarzı devam ettiren yeni koleksiyon, cinsiyet kavramını sorgulatan, beklenmedik ve birbirinden çekici pek çok parça içeriyor.

Okulların spor salonlarından ve soyunma odası şıklığından ilham alan Sonbahar/Kış koleksiyonunda yok yok: Elbise olarak yeniden yorumlanan futbol formaları, okul eteğini andıran etekler, kadife ve polyester eşofman takımları, tulumlar, koç ceketi, beli açık ve bol kesim polo t-shirtler, beyzbol t-shirtleri ve çok daha fazlası.

Koleksiyonu hakkında soruları yanıtlayan Rihanna, “Öğrenciyken hep canımın istediği gibi giyinmek isterdim. Ama Barbados’taki okullarda üniforma giymek zorunluydu. Dolayısıyla ‘Okula Dönüş’ temalı bu koleksiyonu hazırlarken çok keyif aldım. Böylesine önemli ve tarihi bir binada defile yapıyor olmaktan da onur duyuyorum” diyor.

Kaynak: SÖZCÜ