SİYASET: MHP Lideri Bahçeli: “Birlikte Avrupa’ya gidebiliriz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya çıkışına destek veren Bahçeli, “Avrupa’da yeni bir ‘Türk ruhu’nu ortaya koymak üzere Sayın Cumhurbaşkanı ile birlikteyim Cumhurbaşkanı yalnız değil, birlikte Avrupa’ya gidebiliriz” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’ya yönelik sözlerine destek verdi.Habertürk TV’ye konuşan Bahçeli şunları dile getirdi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin Sayın Cumhurbaşkanı, 4 milyon Türk’ün yaşadığı Avrupa’yla ilgili olarak ‘Ben istersem gelirim. Kapıdan sokmadığınız zaman da dünyayı ayağa kaldırırım’ demiştir.
Sayın Cumhurbaşkanı eğer Avrupa’ya gitme kararındaysa yalnız değildir. MHP Genel Başkanı olarak ben de kendisiyle birlikte Avrupa’ya gelirim. Türk dünyasının önemli bir parçasını oluşturan Avrupa’da yeni bir ‘Türk ruhu’nu ortaya koymak üzere Sayın Cumhurbaşkanı ile birlikteyim.”

‘BEN İSTERSEM GELİRİM…’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı konuşmalarda Almanya’nın iki bakanın katılacağı etkinlikleri iptal etme kararına sert tepki göstermişi ve şöyle demişti: “Zannediyorlar ki Erdoğan Almanya’ya gelecekti. Ben istersem gelirim. Ve kapıdan da sokmadığınız zaman da dünyayı ayağa kaldırırım.Varsınlar konuşturmasınlar. Yani konuşturmamakla Almanya’daki oyların ‘evet’ değil de ‘hayır’ çıkacağını mı zannediyorsunuz? Ey Almanya, sizin demokrasiyle yakından uzaktan alakanız yok. Sizin şu andaki uygulamalarınız geçmişteki Nazi uygulamalarından farklı değil, bunu böyle biliniz.” Kaynak: Milliyet