TEKNOLOJİ: Twitch üzerinden oyun satışı yapılacak

Amazon’un video oyun yayıncısı programı Twitch‘i aldıktan sonra en önemli adımı önümüzdeki günlerde atılacak. Artık oyunlar video yayınları sırasında yine Twitch üzerinden satın alınabilecek.

Video yayıncılarına da para kazandıracağını belirtelim. İzleyenlerini de teşvik ettirecek olan yayıncıların oyun satışından kazançları ise oyunun fiyatı üzerinden yüzde 5 olacak. Yüzde 70’lik tutar oyun yapımcısına giderken yüzde 25’lik kısım ise Amazon’un olacak. Oyunu satan kişiye ise oyun satın alması dışında farklı hediyeler verilecek. 4.99 dolar ve üzeri alışveriş yapanlara “Twitch Crate” hediyesi verilecek. Hediye içeriğinde yine yayınlarda chat kısmında kullanabileceği özel emojiler olacak ayrıca yine bu platformda kullanabileceği sanal para Bits hediye edilecek.

Oyun fiyatlarının standart ücretlerde satılması beklenirken yine özel indirimlerin yapıldığı dönemlerde ayrıca avantajlı fiyatlardan kullanıcılara sunulacak. Özellikle bu pazarda Steam büyük bir paya sahipken bu uygulama ile Steam‘i de zora sokacağını söyleyebiliriz. Önümüzdeki bahar aylarında uygulamaya konulacakken şimdiden Telltale Games ve Ubisoft gibi oyun yapımcıları ile anlaşılmış durumda. Bu durumda Assassin’s Creed, Just Dance, For Honor, Game of Thrones, Minecraft: Story Mode, The Walking Dead, Watch Dogs gibi birçok oyun satılacak.

Kaynak: CNN Türk