TEKNOLOJİ: Hack skandalının faturası Marissa Mayer’a kesildi

2014’te gerçekleşen hack saldırısı ile milyonlarca kullanıcısının bilgileri çalınan Yahoo, CEO’sunun 2 milyon doları bulan bonuslarını ödememe kararı aldı.

Amerikalı teknoloji devi Yahoo’nun, 2014 yılında siber saldırıya uğradığı açığa çıkmış, Yahoo’nun bu bilgiyi kullanıcıları ile geç paylaştığı iddia edilmişti. Bu olayın ortaya çıkmasının ardından eleştrilerin hedefinde yer alan şirket, faturayı CEO’su Marissa Mayer’a kesti.
4.48 milyar dolar karşılığında Verizon’a satılan şirket, Marissa Mayer’ın 2016 bonuslarını ödememe kararı aldı.
ABD basınında çıkan haberlere göre, söz konusu miktar yaklaşık 2 milyon dolar.
Evita lakaplı Mayer, 2012 yılında Yahoo’ya transfer olmuş, uzun süre dünyanın en çok maaş alan profesyonelleri listesinin üst sıralarında yer almıştı.
Şirketin medyatik CEO’su Marissa Mayer, teknoloji dünyasında zirveye çıkabilen ender kadınlardan birisi.
CNBC’ye göre 2015’te aldığı bonuslar ile birlikte 42.1 milyon dolar kazanan Mayer sektörün en çok kazanan CEO’larından biri.

İşte en çok kazanan kadın CEO’lardan biri olan Mayer’ın CV’si…
İş tecrübesi: 17 Temmuz 2012’den itibaren Yahoo’nun CEO’su olan Marissa Mayer 1999 – 2012 yılları arasında rakip firma Google’ın sözcüsü ve üst düzey yöneticisi olarak görev yapmıştı.

Yabancı diller: ABD’li Mayer ileri düzeyde İspanyolca ve orta seviyede Almanca biliyor.

Eğitimi: ABD’nin en köklü üniversitelerinden biri olarak gösterilen Stanford Üniversitesi’nde (1993-1997) lisans eğitimini tamamlayan Mayer, aynı üniversitede ‘Computer Science’ departmanında (1997-1999) master’ını yaptı.

Kuvvetli olduğu alanlar: Çalışkan, ikna edici, lider, mobil uygulamalar & aplikasyonlar, ürün yönetimi, marketing.

Arama motoru alanında Google’ın en büyük rakibi olan ama son yıllarda rakibinin oldukça gerisinde kalan Yahoo geçtiğimiz aylarda adını değiştirmiş, yoluna Altaba adıyla devam etme kararı almıştı.

Kaynak: NTV