SİYASET: Bakan Bozdağ’dan sert açıklamalar

Bakan Bozdağ, Almanya için sert açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya’nın konuşacağı toplantının iptal etmesine “Skandal,tam anlamıyla faşist bir uygulama. PKK, FETÖ, DKKP-C üyeleri, Türkiye’nin aleyhine suç işleyen kim varsa Almanya bugün onların sığınağı olmuştur” diye tepki gösterdi.

Adalet Bakanı BEKİR BOZDAĞ ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Gençlerin Gözüyle Cumhurbaşkanlığı Sistemi Sempozyumu”na katıldı. Bakan Bozdağ burada yaptığı konuşmada konuşma yapacağı programı iptal eden Almanya’yı sert dille eleştirdi. Bozdağ şunları söyledi: “İfade hürriyeti engellendi, hani siz demorkattınız? PKK, FETÖ, DHKP-C üyeleri, Türkiye’nin aleyhine suç işleyen kim varsa Almanya bugün onların sığınağı olmuştur. Darbeyi yapanlar, Türkiye’nin aleyhine suç işleyen herkes oraya kaçıyor. Çok net bir biçimde görülüyor ki bu belediyeyi de aşan bir karardır, skandal bir karardır, diplomatik nezakete aykırı bir karardır. Türkiye’nin Almanya’dan alacağı demokrasi dersi yoktur. Dönüp tarihlerine baksınlar. Eski hastalıkların hortladığını görüyoruz, o hastalıkları tedaviyle uğraşsınlar. Eğer o hastalıkları tedavi etmezlerse korkarım ki bugün Türkiye’nin Adalet Bakanı’nı Almanya’da konuşturmayanlar kendi topraklarında kendileri de konuşamayacak hale geleceklerdir. Almanya’daki skandal uygulama tam anlamıyla faşist bir uygulamadır”

ÇAVUŞOĞLU DA SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Almanya’nın Bakan Bozdağ’ın programını iptal etmesine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da çok sert tepki gsötremşi ve Türkiye bu kararın altında kalmaz karşlığını verir” demişti.

Kaynak: MİLLİYET