EĞİTİM: YGS 2017 sınav giriş belgesi

Üniversite adaylarının heyecanla beklediği gün yaklaşıyor. Sınav yaklaşırken, ÖSYM adayların sınava gireceği yerleri, salonları açıkladı, sınava giriş belgelerini adayların erişimine açtı. İşte sınava girebilmek için çıktısının salona getirilmesi zorunlu olan sınava giriş belgesinin çıktısının alınması ile ilgili detaylar…

Üniversite heyecanı başlıyor. Üniversite adaylarının YGS’ye girecekleri sınav merkezleri belli oldu ve sınava giriş belgeleri yayımlandı. Bilindiği gibi sınav merkezi ve adayın kimlik bilgilerinin olduğu sınava giriş belgesi sınava girebilmek için zorunlu. Adayların bu belgenin çıktısını alıp sınav salonuna yanlarında getirmeleri gerekmektedir. Peki 2017 YGS için sınava giriş belgesi nasıl alınır?

SINAVA GİRİŞ BELGESİNİN ÇIKTISININ ALINMASI
AİS’e girdiğinizde sayfada sınava giriş belgesinin dökümünü 2017 ÖSYS başlığından alınıyor.

Söz konusu başlığa tıkladığınızda burada ufak bir pencere açılacak. Bu pencerede ise sisteme giriş ekranına gitmek için “Sınava giriş bilgilerini gör”e tıklamanız gerekiyor.

AİS’er giriş ekranında sisteme giriş için ilgili alanlara T.C kimlik numaranızı ve şifrenizi girmeniz gerekiyor. Şifrenizi anımsamıyosanız aynı sayfada şifre alanının altındaki “Şifremi Unuttum” bağlantısına tıklayıp açılan sayfadaki yönergeleri takip edecerek yeni bir şifre alabilirsiniz.

Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza sınava giriş belgeniz çıkacak. Bu sayfadan çıktı alabilirsiniz veya belgeyi PDF olarak kaydedebilirsiniz.

Kaynak: SÖZCÜ