AKTÜEL: İstanbul sis altında!

İki gündür İstanbul’u etkisi altına alan sis hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Bir çok seferin iptal edilmesiyle, ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Peki sis ne zaman etkisini kaybedecek? Herkes bu soruyu merak ediyor. İşte İstanbul’daki sis ile ilgili detaylar:

Milliyet Gazetesi’nden edinilen bilgilere göre, İstanbul’da gün boyu etkisini gösteren sis sabaha karşı etkisini iyice arttırdı. Görüş mesafesi bazı yerlerde oldukça düştüğü görüldü. Trafikte ilerleyen araçlar sis lambalarını ve dörtlülerini kullanarak ilerledi.

İstanbul’da etkili olan sis, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda hava trafiğini olumsuz etkiledi. THY, saat 10.10 itibariyle sefer sayısında iptalin 56 olduğunu bildirdi. THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada saat 11.00 itibariyle sisin etkisini kaybetmesiyle birlikte seferlerin normale dönebileceği belirtildi.

İDO da sis nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü ve araba vapuru seferlerini iptal etti.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi yollardaki ışıklı panolarda sis yazısıyla sürücüleri uyardı. Özellikle İstanbul Boğazı çevresinde etkili olan sis nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü sis içinde adeta görünmez hale geldi.

SEFERLER ART ARDA İPTAL EDİLDİ

İstanbul’da etkili olan sis, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda hava trafiğini olumsuz etkiledi. THY, saat 10.10 itibariyle sefer sayısında iptalin 56 olduğunu bildirdi. THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada saat 11.00 itibariyle sisin etkisini kaybetmesiyle birlikte seferlerin normale dönebileceği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:
” İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı meydanında görülen yoğun sis nedeniyle 28 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında saat 10:10 itibariyle 56 seferimiz iptal edilmiştir. Meydandaki hava koşullarına bağlı olarak gecikmeli gerçekleştirilen seferlerimizin saat 11:00 itibarı ile normale dönmesi öngörülmektedir. Atatürk Havalimanı iniş ve kalkışlı seferlerimiz ise sorunsuz gerçekleştirilmektedir.

Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçusları ile ilgili son durumu www.thy.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz”

PEGASUS DA İPTAL ETTİ

Öte yandan Pegasus Hava Yolları’nın da Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 30 seferini iptal ettiği öğrenildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğünden edinilen bilgiye göre ise İstanbul Atatürk Havalimanı’nda herhangi bir gecikme yaşanmıyor.

DENİZ TRAFİĞİNDE AKSAMALAR

İstanbul’da dünden beri etkisini devam ettiren yoğun sis nedeniyle deniz trafiğindeki aksamalar devam ediyor.

Şehir Hatları’nın bir çok seferi sis nedeniyle yine iptal edildi. Şehir Hatları’ndan yapılan açıklamada Eminönü-Adalar, Karaköy-Kadıköy, Beşiktaş-Kadıköy ve Eminönü-Üsküdar seferlerinin iptal edildiği belirtildi.
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) sis nedeniyle bazı deniz otobüsü ve arabalı vapur seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Kaynak: MİLLİYET