GÜNDEM: İstanbul’da turistlere taciz!

İstanbul’da bir hamamda turist kadınlar tacize uğradı. Karaköy’de 2 yıl önce bir hamamda 2 Fransız kadın turiste cinsel saldırıda bulundukları iddia edilen 4 hamam çalışanının yargılandığı davada şikayetçi Floriane Lissonde ifade verdi.Olay gününü anlatan yüzü kıpkırmızı olan ve gerildiği görülen şikayetçi Fransız Turist, 2 sanığın kendisinin mahrem bölgelerine dokunduğunu anlattı, “Şikayetçiyim” dedi.İddianamede “Basit cinsel saldırı” suçundan 4 tutuksuz sanığın 7’şer yıla kadar hapisleri isteniyor.

İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya şikayetçi Floriane L. ve sanıklar Osman C., Ahmet K., İbrahim K., Cafer A. ile taraf avukatları katıldı.

“Mahrem yerlerime dokundu”

Şikayetçi Floriane L. tercuman eşliğinde alınan ifadesinde Türkiye’ye 3. Gelişi olduğunu, 4 arkadaş hamam gitmeye karar verdiklerini ve olay günü rastgele bir hamam girdiklerini belirtti. Kadın ve erkek karışık olarak söz konusu hamamı kullanabileceklerinin söylendiğini belirten Floriane L, “Kız arkadaşım Zerda ile soyunma odasına girerek üstümüzü çıkardık. Altımızda mayo, üstümüzde havlu vardı. Erkeklerde aynı şekildeydi. Biz daha önce hamama gitmemiştik içeriğini bilmiyorduk ancak yavaş yavaş mahrem bölgelerime dokundu. Bundan çok rahatsız oldum ve bunu söyledim. Dokunmamalarını istedim. Biraz İngilizce biraz da beden dilini kullanarak iletişim kurduk. İngilizce “No (hayır)” kelimesinin anlamını biliyorlardı. Vücudumuzun her yerine dokunuldu ve üzerimizde hiçbir kıyafet yokken yapıldı bu” dedi.

“Tacize uğradık”

Floriane L., olaydan 2 gün sonra şikayetçi olmalarına ilişkin sorulan soru üzerine ise , “Hemen şikayet edemedik. Çünkü daha ne olduğunu anlayamamıştık. Erkek arkadaşlarımızla konuştuğumuzda onların tamamen soyunmadıklarını öğrendik. Onlara farklı bir uygulama yapılmış. Türk arkadaşlarımıza sorduğumuzda onlar da bunun normal olmadığını söyledi. Hepsini bir arada değerlendirdiğimizde bana yapılanın bir cinsel saldırı olduğu kanaatine vardım. Kabinde ve göbek taşında masaj yaptırırken tacize uğradım. Kilodumu çıkartmak istemeyince ısrar ettiler sanıklar bunun normal bir prosedür olduğunu söylediler. Şikayetçiyim” dedi.

“Kendisini kötü hissettirdiysek üzgünüm”
Tacizin detaylarıyla ilgili bazı sorular soran hakim duruşmayı bitirirken Floriane L.’nin tercümanına,”Kendisine bu soruları sormak zorunda olduğumuz için sorduk. Eğer kendisini kötü hissettiyse bundan dolayı üzgün olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

İDDİANAMEDE

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede yabancı uyruklu şikayetçiler Zelda S. ve Florine L’nin 4 Mart 2015 tarihinde hamama gittikleri anlatıldı. Burada 4 şüphelinin, şikayetçilere cinsel saldırıda bulundukları iddia ediliyor. Şüphelilerin “Basit cinsel saldırı” suçundan 2’şer yıldan 7’şer yıla kadar hapsi isteniyor.

Kaynak: MİLLİYET