TEKNOLOJİ: Call Of Duty Infinite Warfare incelemesi

Call of Duty: Infinite Warfare inceleme ile karşınızdayız.Uzun süredir nasıl olacağı merak konusu olan Call of Duty: Infinite Warfare inceleme videosu ile detaylara değiniyoruz.

Call of Duty: Infinite Warfare ilk bakış
Call of Duty serisinin yeni oyunu olan Infinite Warfare sonunda çıktı. Biz de oyunu çıktığı gibi…

Call of Duty: Infinite Warfare nasıl olmuş?
Fark ettiniz mi her geçen yıl Call of Duty için söylediğimiz iyi şeyler azalarak bitiyor. Aslında eksikliğini çektiğimiz şeyin ne olduğunu, bu yıla kadar söylememiz çok güçtü ama artık gerçek bir fikrimiz var. Infinite Warfare çok net bir sorunu gün yüzüne çıkarttı: Orijinal olma açısından Call of Duty ciddi bir sıkıntı yaşıyor.

Sorunun köklerine inebilmek için Medal of Honor Allied Assault’a kadar gitmemiz gerekiyor. O ekip yıllar yıllar önce EA’den ayrılarak, Call of Duty’yi hazırlamış, artık bayan ikinci dünya savaşı temasının üzerine inanılmaz bir konsepti önümüze sunmuşlardı: Modern Warfare!

Modern Warfare hem hikaye hem de çoklu oyuncu olarak oyun dünyasında mihenk taşı olmayı başarmıştı. Peki, seri o günden bu yana ne kadar ilerledi? Biz söyleyelim, hiçbir gelişme gösteremedi.

Aslında kağıt üzerinde Infinty Ward’un yeni oyunu hazırlamak için tam 3 yıl vakti vardı. Ghost başarısızlığının ardından bunu düzeltmek için inanılmaz şeyler gösterebilirlerdi. Ama artık hiçbiri bunu yapamıyor. Ne Sledgehammer Games, ne Treyarch ne de Infinity Ward bunu yapabilir.

Hikaye modu iyice kuş kadar kalmış durumda. 8 saat, 9 saat oyun modlarına burun kıvırırken, kendimizi 5 saatlik bir Infinite Warfare içinde buluverdik. Evet yan görevler var ve görev seçimi bize ait ama işin özünde ana senaryo sadece 5 saat! İnsan ırkı dünyadaki kaynakları tüketmiş bu yüzden yıldız sisteminde yeni arayışların, yeni kaynakların peşine düşer.

Tamam, yüz milyon kez izledik, gördük ama Infinite Warfare bize öylesine gerçek dışı bir gelecek senaryosu sunuyor ki anlatamam. Uzay çağındayız ve görünüşe göre post-apokaliptik bir evrende de değiliz. O zaman neden Teknoloji bu kadar anlamsız gelişmiş? Şehirler uzay gemileri olmasa, aynı şehirler. Silahların tek olayı iki farklı mod veya enerji atmaları. Halen kurma kolu çekiyoruz. Nasıl bir teknolojik ilerleme kaydedildi? Nasıl oldu? İnsan ışık hızını geçerken nasıl oldu da uzay gemileri dışında her şey aynı? Hani, öyle yakın bir gelecek de değil. Bu gelişme nasıl ve ne şekilde sağlandı?

Açıkçası daha ne olduğunu bile anlamadan senaryo modu bitince, ben de Call of Duty: Infinite Warfare’ın multiplayer kısmına daldım. Oyunda yine en büyük yardımcımız Advance Warfare ile tanıştığımız Exo suitler oluyor. Elbette Infinite Warfare içinde bunlar aynı isimle değil Combat Rig olarak çağırılıyor. Üç farklı seçimimiz ve bu seçimlere doğru orantılı olarak yansıyan Payload ve Traitlerimiz bulunuyor. Traitler bize pasif olarak belli avantajlar sağlarken, Payload için ultimate yeteneğimiz de diyebiliriz.

Özelleştirme kısmında bu kez Call of Duty dişe dokunur geliştirmeler yapmayı başarmış. Seviyelere göre belli silahları kendiniz yapabilir ve bu silahlar için malzeme toplayabilirsiniz. Elbette silahları düşürmek için yapmanız gereken ilk şey anahtar toplamak. İki farklı malzeme sandığı bu noktada açabileceğiniz özelleştirmeleri de bizlere sunuyor. 10 anahtar veya 30 anahtar toplayarak sandıkları açabiliyoruz. Anahtar toplamak için bağlı bulunduğunuz fraksiyonun görevlerini yapmalı ve bol bol maç atmalısınız.

Oyun kısmındaysa ciddi bir dengesizlik mevcut. Belli başlı Call of Duty oyunlarını yoğun olarak oynamış olsam da Call of Duty: Infinite Warfare’a ilk girdiğimde sudan çıkmış balığa döndüm. Oyuncu sayısındaki düşüş nedeniyle daha ilk eşleştirme sırasında takımın kalan 11 kişisi 50 seviye üstüydü. Ve durum uzun süre değişmedi.

İsterseniz sözü daha fazla uzatmadan sizleri inceleme videomuz ile baş başa bırakalım. İyi seyirler.

Call of Duty: Infinite Warfare artılar ve eksiler

+ İstediğimiz göreve gidebiliyoruz

+ Multiplayer modları oyunu kurtarıyor

+ Özelleştirmeler

– Sıfır orijinallik

– Grafik ve ses olarak rakiplerinden fersah fersah geride

– Çelişki dolu senaryo modu

Call of Duty: Infinite Warfare sistem gereksinimleri ve fiyatı

İşletim Sistemi: Windows 7 64-Bit ya da daha üstü olan sistem.
İşlemci: Intel Core i3-3225 @ 3.30GHz or equivalent
Bellek: 8 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 2GB / AMD Radeon HD 7850 2GB
DirectX: Sürüm 11
Ağ: Geniş bant İnternet bağlantısı
Depolama: 70 GB kullanılabilir alan
Ses Kartı: DirectX 11
Call of Duty Infinite Warfare fiyatı: 200

Kaynak: Shift Delete.Net