TEKNOLOJİ: 2017 yılının en heyecan verici 7 oyunu

Oyun yapımcıları, her yıl oyunseverleri bir şekilde kendilerine bağlı tutmayı başarıyor. Her yıl çıkan yeni oyunlar büyük ses getiriyor ve bu sektörde milyarlar dönüyor.

Bu milyarlık sektör, bu yıl gücüne güç katacak gibi gözüküyor. 2017 yılının çıkan ve çıkmak üzere olan oyunları gerçekten ağızları açık bırakacak cinsten. İşte 2017 yılının en iyi video oyunları:

7 – FOR HONOR

Tarihin en azılıları kimdi? Şövalyeler mi? Samuraylar mı? Yoksa Vikingler mi? Ubisoft’un yeni multiplayer kesip biçme oyunu bu soruya cevabı vermek için geliyor. Oyuncular biraz önce bahsettiğimiz milletlerden karakterler seçip büyük çapta, epik savaşlara giriyor. Birebir savaşta “savaş sanatı” adındaki mekanik sayesinde, oyuncular düğmelere öylesine bakmak yerine karşısındaki düşmanının hareketlerine göre kendini ayarlıyor. Böylece saldırı ve savunma tamamen farklı bir tecrübe sunuyor. Oyunun yaratıcı direktörü ise, buna “nişancılık oyununun kılıçlarla olan hali” tabirini uygun görmüş.

6 – SCALEBOUND

Başarının tarifinden bir bahsedelim. Öncelikle PlatinumGames’i alıyorsunuz, ki bunlar Bayonetta ve Metal Gear Rising oyunlarının arkasında olan isimler, sonra onlara ejderhaların yardımını aldığınız muhteşem savaşlarda savaştığınız bir senaryo veriyorsunuz. Bu aksiyon rol yapma oyununda karakterle erjderhasının arasının ne kadar iyi olduğuna çok önem verilmiş. Çünkü bu dünyada ikiniz de yaşamak için birbirinize ihtiyaç duyuyorsunuz. PlatinumGames’in güzelliklerinin bu yıl sizinle olmasını istiyorsanız ayrıca ‘Nier Automata’ya da bir göz atın. O da bu yıl çıkıyor.

5 – PREY

Prey 2’nin 2014 yılında iptal edilmesinden sonra, oyunun taraftarları bir daha Prey oynayıp oynamayacaklarını düşünmeye başlamışlardı. Ama sürpriz bir şekilde Arkane Studios, seriyi tekrar gözden geçirdiklerini ve muhteşem göründüğünü belirttiler. Fazla gelişmiş teknolojinin olduğu alternatif bir gelecekte geçen bu oyunda oyuncu, her şeyin bir anda kötü gitmeye başladığı bir uzay istasyonunda bulunan bir karakteri canlandırıyor. Oyunda birinci şahıs nişancı ve rol yapma öğelerinin iyi bir şekilde harmanlandığını görüyoruz. Aynı zamanda oyuncu tamamen yerle bir olmuş uzay istasyonunun her yerini gezerken fazlasıyla uzaylıyla karşılaşıyor. Hikaye geliştikçe yeni güçler de ortaya çıkıyor.

4 – HORIZON: ZERO DAWN

Sony sistemlerini Triple-A özellerle besleme konusuna çok yabancı değil ve Horizon ufukta görünen yeni büyük şey gibi. Bize savaşın korkunç manzaralarını getiren ‘Killzone’ serisinin yapımcıları tarafından hayat verilen Horizon: Zero Dawn, görünüşe göre PlayStation 4’ü akıllarda kalıcı bir tecrübe getirmek için zorlayacak gibi gözüküyor. Post apokaliptik ortamında, yüksek teknolojinin kabile ve tarih öncesi estetiklerle süslenmesi oyunun dünyasını oynamaya değer kılıyor. Grafikleri nefes kesici ve oynanabilirliği eğlenceli gözüküyor. Engelleri geçmek için verilen opsiyon sayısının fazla olması ise Far Cry havası katmış.

3 – YOOKA-LAYLEE

Günümüzde her şeyin nişancı ve rol yapma oyununa dönüştüğünü mü düşünüyorsunuz? Aslında haklısınız çünkü oyunların çoğu artık o şekilde çıkıyor. Neyse ki Yooka-Laylee bize Nintendo 64 dönemindeki 3D platform günlerini geri getirerek rahat bir nefes aldırıyor. Eğer oyun gözünüze tuhaf bir şekilde klasik ‘bear and bird’ görüntüsünü getiriyorsa iyi, çünkü getirmeli de. Çünkü bu projenin arkasındaki takım Rare’in eski üyelerinden oluşuyor. Yooka-Laylee, ruhani atası Banjo Kazooie’nin devamı gibi olacak. Kendine has oyun tarzı ve tuhaf diliyle, oyun geçmişten gelen bir olay olacak.

2 – RED DEAD REDEMPTION 2

Rockstar’ın 2010 yılında yapmış oldu açık dünya Western oyunu, geçtiğimiz jenerasyonun en iyi oyunlarından birisiydi. Oyuncular ‘Red’i bir kere daha görüp göremeyeceklerini merak ediyorlardı. Oyun cenneti dualarımızı duymuş olacak ki, Rockstar -teknik olarak 3. oyun- olan yeni Red Dead Redemption’ın önümüzdeki sonbaharda karşımıza çıkacağını açıkladı. Çok kısa ve öz de olsa oyunun tanıtım fragmanı, oynanabilirlik ve hikaye anlatımını çok iyi karıştıracağını bizlere göstererek hepimizi heyecanlandırdı. Kısa bir teaser ve iki tane posterle oyun için olan heyecanımız göklere çıktı. Yani çok iyi bir şey olacağını düşünüyoruz.

1 – MASS EFFECT: ANDROMEDA

Bioware, orijinal Mass Effect üçlemesiyle önüne gelen her şeyi yıkan bir canavar yaratmıştı. Yeni yaptıkları oyunda oluşan öğelere bakılırsa ellerinde yine kocaman bir ezici güç olduğunu söyleyebiliriz. Mass Effect 3’ten yüzlerce yıl sonra tamamen farklı bir gezegende geçen bu oyun için Bioware son birkaç yıldır yeni uzaylı türleri ve gezegenler üretmek için canla başla çalışıyordu. Ayrıca, şirket bu oyunun bu zamana kadar yaptıkları en iyi iş olduğunu da söylüyor. Aynı takımda olabileceğiniz bir multiplayer ortamı ve nefes kesen grafiklerle, yeni Mass Effect tam anlamıyla bir hit olacak. Listemizdeki her oyun bu yıl sizin boş zamanınızı ve sosyal hayatınızı işgal edecek gibi görünüyor ama Andromeda’nın erken rezervasyonuna adımızı yazın lütfen! Hemen…

Kaynak: WatchMojo Türkiye