KÜLTÜR: Karma sergi

‘Enigma’ isimli karma sergi, sanat severlerle buluşuyor. 26 sanatçının eserlerinden oluşan ‘Enigma’ resim sergisi 2 Mart’a kadar Nişart Maçka’da sanatseverlerin ilgisine sunulacak. Birbirinden değerli 26 sanatçının buluştuğu ‘Enigma’ karma resim sergisinin açılışına Keremcem’den Mehmet Turgut’a kadar birçok ünlü isim katıldı. Son dönemlerin en başarılı sergilerinden olan Enigma, 2 Mart’a kadar ziyaret edilebilir.

Sergide yer alan Sanatçı Göknil Gümüş Sungurtekin’in ‘Alavera Dalavera’ adlı eseri dikkat çekiyor. Sefyi Dursunoğlu’nun (Huysuz Virgin) karakteri ile seslendirdiği ‘Alavera Dalavera’ adlı şarkısındaki kanto performansından etkilendiğini belirten Göknil Gümüş Sungurtekin her birimizin içinde bulunan dişil enerjinin gücü, öz güven ve öz değer konularına işaret ediyor.

SERGİDE YER ALAN SANATÇILAR
Sergide, Evren Uysal, Pınar Türe Gürsoy, Özgür Meral, Göknil Gümüş Sungurtekin, Neriman Şahin, Betül Serbest, Ömer Kaptan, Gizem Burcu Gerçek, Özge Öner, Önder Topdaş, Gülçin Karaca, Armağan Konak, Esin Öner, Muhammed Haşim Ercan, Vale Çelik, Komet, Adnan Çoker, Müslüm Teke, Devrim Erbil, Şahin Paksoy, Orhan Kurmalı, Şükrü Karakuş, Tanju Demirci, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Şenol Tınaztepe ve Ersin Canbolat‘ın eserleri yer alıyor.

Kaynak: SÖZCÜ