MAGAZİN: Keanu Reeves John Wick 2’ye nasıl hazırlandı?

Dünyaca ünlü sanatçı Keanu Reeves, yıllara meydan okuyor. Yeni filmi John Wick 2’de tam formunda geri döndü.Peki nedir bunun sırrı? İşte Keanu Reeves’in John Wick 2 antrenmanı:

Keanu Reeves’i bu kadar gençleşmiş görmüş müydünüz? John Wick filmi ile Reeves, tekrardan emekliye ayrılmış hit-man karakterine ve formuna geri dönüyor. Aksiyon-gerilim filmlerinin rutinlerine alışık olan 52 yaşındaki ünlü oyuncu hala güçlü bir forma sahip. Dövüş sanatlarından gun-fu (silahlı kung-fu) tekniklerine kadar tüm çalışmaları yapan Keanu Reeves’in antrenmanını ve diyetini inceliyoruz.

Diyet:

Keanu Reeves diyete çok inanmayanlardan. Sağlıklı ve az yemek odaklı olan ünlü oyuncu genellikle pirinç, tavuk, makarna ve sebze tüketiyor. Temiz ve sağlıklı yemeye çalışan oyuncu kendine porsiyon kontrolü yapıyor. Günde üç kere büyük öğün yemek yerine küçük küçük yemeyi seçiyor. Az yemek yiyerek kendini daha enerjik hissediyor.

Antrenman:

Keanu Reeves John Wick 2 filmini “Eğer ilk filmi karaketede siyah kuşak olarak düşünürsek bu film 3. Dereceden siyak kuşak” diye açıklıyor. Filme hazırlık için judo ve jujitsu yapan oyuncu uzun süredir film çekmediği ve antrenman yapmadığı için zorlandığını kabul etmekten çekinmiyor. Vücuduna şok etkisi yapmak için güçlü atletlerin kullandığı buz suyu duşu gibi teknikleri uyguluyor. Reeves John Wick 2 filmi için vücudunun belirli bölgelerini ve kaslarını çalıştırıyor. Bu hem güçlü bir fiziğe sahip olmasını hem de filmdeki öldürücü hareketleri başarıyla yapmasını sağlıyor. Antrenörü Patrick Murphy “Keanu’nun vücudunu büyük bir teste soktuk. En güvenli ve en etkili olacak programı çıkarmak zorundaydım” diyor. Antrenman geleneksel kas geliştirme programlarına benzemiyor. Program, eklem gücü, hareketlilik, hasar engelleme ve patlayıcı güç gibi iç algı ve denge temelleri üzerine kurulu.

Keaunu Reeves’in Antrenman Hareketleri:

Oyuncu filme hazırlık boyunca band external rotations, band single-arm lateral raises, wall presses ve single leg balance with leg reaches hareketlerini ardı ardına yapıyor ve haftada en az 2 ya da 3 kere tekrar ediyor. Her hareketi 15-20 kere tekrarlıyor.

Kaynak: GQ Türkiye