SAĞLIK: Mide ağrısına şifa karışımlar

Bir tutam nane, limon, fesleğen ya da biberiye ile hazırlayacağınız karışımlar sizi mide ağrısından kurtaracak.
Mide ağrısı oluşumuna neden olan birçok faktör mevcuttur. Mide ağrısı nedenleri bilinmeli ve dikkat edilmelidir.
Beslenme konusunda her zaman sağlıklı yiyecekler tercih edilmesi gerekirken, yağlı ve baharatlı yiyecekler mide ağrısına sebep olur. Mide içerisindeki asitleri daha da etkin hale getirerek ağrı oluşumunu tetikler. Asitli ve gazlı içecekler, sigara ve alkol, susuzluk, hareketsizlik, aşırı hamur işi gibi besinler de mide ağrısının oluşumunda nedenlerden bazılarıdır. Mide ağrısında etki eden bu zararlı durumlardan uzak durmak en doğrusudur. Ayrıca şekerli yiyecekler de çok fazla tüketildiği zaman aynı şekilde mide ağrılarına sebep olabilir. Mide ağrısı öncesinde hafif yanma hissi başlayabilir. Sonrasında ağrıya çevirebilir. Ayrıca kabızlık ve ishal olma durumlarında da bu etkenler belirtilerden sayılabilmektedir. Mide ağrısında kişi bir anda da ağrı çekebilir ya da bu ağrılar yavaş yavaş etkisini arttırabilir. Mide ağrısı belirtileri karşısında kişi zor durumlar yaşayacaktır.

KAYNAR SUYA KANTARON KATIN
– 100 gr. çörek otu, 1 kg. bala karıştırılıp, aç karnına, 1 yemek kaşığı, ağrı olduğu zaman yenir.
– Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı acı pelin katılıp soğuduktan sonra ağnh durumlarda yu­dum yudum aç karnına kullanılır.
– Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ebegümeci katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, gün­de iki kez, sabah ve akşam olmak üzere içilir.
– Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kantaron katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.
– Papatya, biberiye, lavanta, mentollü nane, fesleğen, mürver çiçeği, yarpuz çiçeği, ayrı ayrı veya bir kısmı karıştırılıp çay gibi içilir.
– Biberiye yağı, kekik yağı, küçük çocukların göbeğine veya ayak altına sürülür. Büyüklere 1 fincan suya 10 damla damlatılıp içilir.
– Bir litre suyun içine iki avuç kızılcık meyvesi katılıp kay­natılmasının ardından süzülerek günde üç öğün aç karnına birer su bardağı içilir.
– Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı havlıcan katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.
– Bir litre suyun içine bir adet orta irilikte çam kozalağı ka­tılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.

Kaynak: Güneş