KÜLTÜR: Muhteşem konser!

Dorantes ve Taksim Trio bir araya geliyor. Lebrija’dan İstanbul’a uzanan melodileriyle Dorantes ve Taksim Trio’yu bir araya getiren Akdeniz’de Çingeneler etkinliği, 5 Nisan’da Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde müzik severlerle buluşuyor.

 David Peña Dorantes
David Peña Dorantes

Piyanist ve besteci David Peña Dorantes, geleneksel ve avangartı bir araya getiren özgün tarzıyla flamenkoya bambaşka bir tat katmış bir isim. Bir enstrüman olarak piyano ve bir tür olarak flamenkonun etrafındaki geleneksel kuralları ve sınırları yıkıp piyanoyu flamenko için inovatif bir araç olarak kullanan usta sanatçı; klasik müzik, flamenko ve cazı zarifçe bir araya getiriyor.

David Peña Dorantes
David Peña Dorantes

Fransız besteci Claude Debussy ve klasik cazdan etkilenen Dorantes; Orodboy, Sur, Sin Muros ve Paseo a dos adlı 4 albüm yayınladı. Kariyeri boyunca Lole Montoya, Alba Molina, Susheela Raman, El Barrio, Arcángel, Carmen Linares, Miguel Poveda, José Mercé, Theodossi Spasov, Estrella Morente, Taksim Trio ve Renaud Garcia-Fons gibi isimlerle çeşitli işbirliklerine giden Endülüslü müzisyen, 2009’da İspanya Kültür Bakanlığı tarafından layık görüldüğü Genç Yaratıcı Ödülü’yle flamenkoda 21. yüzyılın en önemli isimlerinden biri olduğunu kanıtladı.

 Taksim Trio
Taksim Trio

Hüsnü Şenlendirici (klarnet), Aytaç Doğan (kanun) ve İsmail Tunçbilek (bağlama) gibi enstrümanlarında duayen üç isimden oluşan Taksim Trio, 2007’de kuruldu. Grubun kendi adını taşıyan ilk albümü, Doublemoon etiketiyle yayınlanırken müzisyenlerin farklı projelerine yöneldiği birkaç yılın ardından Taksim Trio 2, 2013’te Dokuz Sekiz Müzik etiketiyle piyasaya sürüldü. Son olarak geçtiğimiz yıl Ahi’yi yayınlayan Taksim Trio, 10 yıla varan birliktelikleri boyunca hem Türkiye’nin hem de dünyanın birçok değerli mekanında sayısız konser verdi.

2016’da düzenlenen Sevilla Bienali’nde performansıyla izleyenleri büyüleyen Dorantes ve Taksim Trio, Akdeniz’in iki yakasından melodilerin ahengini gösterecekleri unutulmaz bir gece için bir kez daha bir araya geliyor! Akdeniz’de Çingeneler, 5 Nisan’da Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde!

GITANOS DEL MEDITERRANEO – “Gitanos” ( the first rehearsal! )


Taksim Trio & Dorantes – Aliento (İstanbul Experience)