DÜNYA: Eski yöneticiye hapis cezası

Hong Kong’un eski yöneticisine hapis cezası verildi. Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nin eski Baş Yöneticisi Donald Tsang, görevini kötüye kullanmak ve yolsuzluktan suçlu bulundu.

Donald Tsang
Donald Tsang

South China Morning Post’un haberine göre, Hong Kong Yüksek Mahkemesi, Tsang’ı görevini kötüye kullanmak ve yolsuzluktan suçlu bularak, hapse mahkum etti.

Tsang, hapis cezası alan ilk eski Hong Kong Baş Yöneticisi olurken, Tsang’a verilen hapis cezasının süresinin daha sonra açıklanacağı belirtildi.

Donald Tsang, daha önce hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nin eski Baş Yöneticisi Donald Tsang
Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nin eski Baş Yöneticisi Donald Tsang

Tsang, Hong Kong’da 2005-2012 yılları arasındaki baş yöneticilik yaptığı sırada görevini kötüye kullanmak ve rüşvet almakla suçlanıyor.

Eski Baş Yöneticinin, Çin’in Şıncın kentinde 3 katlı bir bina ile dijital bir radyo istasyonunun hissedarı olmak için görevini kötüye kullandığı, iş adamlarından, özel jet ve lüks yatlarla seyahat etmek gibi hediyeler kabul ettiği öne sürülüyor.

Tsang hakkında 2015’te Bağımsız Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu (ICAC) tarafından soruşturma başlatılmıştı. Ekim 2015’te hakkındaki suçlamalar nedeniyle hakim karşısına çıkan Tsang, 13 bin dolar kefaletle serbest bırakılmıştı.

Kaynak: MİLLİYET