EMLAK: İstanbul Bölge Raporu

İstanbul’un güncel gayrimenkul durumu nasıl? Bakırköy, Bağcılar, Küçükçekmece ve Güngören gibi önemli semtlerin kesişim noktasında bulunan Bahçelievler; İstanbul’un en kalabalık ilçelerinden biri olarak biliniyor. Bahçelievler’de ulaşım alternatifleri çeşitli olduğundan çevre semtlerde çalışanlar bile bu ilçede ikamet etmeyi tercih ediyor. Gelişmiş iş, eğitim ve sağlık olanakları sayesinde nüfusu her geçen gün artan ilçede gayrimenkul sektörü önemli bir yatırım kapısı olarak görülüyor.

Bahçelievler’de Gayrimenkul Fiyatları ve Amortisman Süresi
Bahçelievler’de 1+1 dairelerin fiyatları 59.000 TL’den başlıyor. Sektörel rapora göre ilçedeki apartmanların büyük çoğunluğu 15 yaşın üzerinde olsa da Bahçelievler’de yeni konut projeleri ile yapılan lüks ve modern daireler de bulunuyor. Bu tür 1+1’ler ise 120.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Bölge raporu incelendiğinde genellikle öğrencilerin ve yalnız yaşayanların tercih ettikleri 1+1 ve stüdyo dairelerin yatırım amacıyla en çok tercih edilen gayrimenkul türü olduğu görülüyor. Bahçelievler’de inşası yeni tamamlanmış apartmalarda 140.000 TL’ye stüdyo daire satın alınabiliyor. 78.000 TL’ye alınan doğal gazlı, bahçe katı 1+1 dairelerin 800 TL’den kiraya verildiği düşünülürse İstanbul genelinde 13 yılı bulabilen amortisman süresi Bahçelievler’de 8 yıla kadar düşüyor.

Bahçelievler’de 20 yaşın üzerindeki binalarda bulunan 2+1 dairelerin fiyatları 73.000 TL’den başlıyor. Merkezi muhitteki lüks 2+1’lerin fiyatı 1.200.000 TL’ye kadar çıkıyor. Oturma amaçlı 3+1 daire satın almak isteyenler ortalama 200.000 TL’ye ev sahibi olabiliyor. İlçedeki konut imarlı 100 metrekare yüz ölçümündeki arsalar ise 500.000 TL’den alıcı buluyor.

İstanbul Bölge Raporu
İstanbul Bölge Raporu

Bahçelievler’de Kira Fiyatları
Bahçelievler’deki kira fiyatları, dairenin büyüklüğüne, merkeze, ulaşım araçlarına, hastane, okul ve devlet dairelerine yakınlığına göre değişiklik gösteriyor. İstanbul Adli Tıp Kurumu, Yenibosna Sanayi Sitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi’nin Şirinevler Yerleşkesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nin İdari İktisadi Bilimler Fakültesi Bahçelievler’de bulunuyor. Bu nedenle emlak sektörü açısından ilçenin yatırım potansiyeli her geçen gün artıyor. Siyavuşpaşa mevkinde 2+1 dairelerin kira bedelleri 800 TL’den başlıyor. Yenibosna’da 1.000 TL’ye eşyalı 1+1 daireler kiralanabiliyor. Doğal gaz ısıtmalı 2+1 daireler ise 950 TL’den başlayan fiyatlarla kiraya veriliyor. Ankastre mutfaklı lüks 2+1’lerin kira bedelleri 2.600 TL’ye kadar çıkıyor.

Çocuklu aileler genellikle merkeze ve okullara yakın, geniş daireleri kiralamayı tercih ediyor. Cumhuriyet Mahallesindeki 3+1 dairelerin aylık kirası 1.200 TL’den başlıyor. Metrobüse yakın, ara kat 3+1’ler ise ortalama 1.550 TL’den kiraya veriliyor. Kalabalık aileler 1.500 TL’ye 4+1 dubleks daireler de kiralayabiliyor. Merkezi konumda, geniş ve lüks bir evde oturmak isteyenlerin 2.600 TL’ye 5+2 daire kiralaması mümkün oluyor.

Kaynak: MİLLİYET EMLAK