GÜNDEM: Büyük bir patlama meydana geldi!

Akşam saatlerinde meydana gelen büyük patlama herkesi yasa boğdu. Olayla ilgili bir çok açıklama yapıldı. İşte yaşanan gelişmeler: Şanlıurfa Viranşehir’de, akşam saatlerinde patlama meydana geldi. Hakim ve savcı lojmanlarının yakınında meydana gelen patlamada 6 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti, 15 kişi ise yaralandı.

Şanlıurfa'da patlama!
Şanlıurfa’da patlama!

Milliyet Gazetesi’nden edinilen bilgilere göre, Yenişehir Mahallesi’ndeki Savcılar Sitesinde 20.45 sularında büyük bir patlama meydana geldi. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, çevre güvenliğini aldıktan sonra bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Patlamanın meydana geldiği alana takviye ekipler sevk edildi.

112 Acil ekipleri, patlamanın etkisiyle yaralananları ambulanslarla hastanelere sevk etti.

VALİDEN AÇIKLAMA

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Viranşehir ilçesindeki patlamanın bombalı araçla gerçekleştirildiğini, olayda 6 yaşında bir çocuğun yaşamını yitirdiğini, 15 kişinin de yaralandığını bildirdi.

“Patlayıcı yüklü bir araç daha sonra uzaktan kumandayla patlatılarak lojmanlara yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Lojmanlar büyük ölçüde hasar görmüştür.” diyen Tuna, “Olayda zabıt katibinin 6 yaşında erkek çocuğu hayatını kaybetmiştir. 15 civarında ağır olmayan yaralı mevcut olup, tedavileri hastanede devam etmektedir.” bilgisini paylaştı.

Şanlıurfa'da patlama!
Şanlıurfa’da patlama!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Viranşehir’deki terör saldırısıyla ilgili Vali Güngör Azim Tuna’dan bilgi alarak, saldırıda hayatını kaybeden 6 yaşındaki erkek çocuğa Allah’tan rahmet, 15 yaralıya acil şifa dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde hakim ve savcı lojmanlarının yakınında meydana gelen patlamayla ilgili Vali Tuna’yı telefonla arayarak olay hakkında bilgi aldı.

Erdoğan’ın bombalı araçla gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 6 yaşındaki erkek çocuğa Allah’tan rahmet, 15 yaralıya da acil şifa dileğinde bulunduğu belirtildi.

Şanlıurfa'da patlama!
Şanlıurfa’da patlama!

YILDIRIM: HELAK OLACAKLAR

Başbakan Binali Yıldırım, Şanlıurfa’daki terör saldırısına ilişkin “Şanlıurfa’da masum bir evladımızın hunharca ölümüne ve 15 vatandaşımızın yaralanmasına yol açan katil terör örgütünü lanetliyorum. Çocuk masumiyetini katleden ve hayata kasteden terör örgütleri bütün unsurlarıyla birlikte helak olacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Yıldırım, mesajında, “Şanlıurfa’da masum bir evladımızın hunharca ölümüne ve 15 vatandaşımızın yaralanmasına yol açan katil terör örgütünü lanetliyorum. Çocuk masumiyetini katleden ve hayata kasteden terör örgütleri bütün unsurlarıyla birlikte helak olacaklardır. Aziz milletimize ve kaybettiğimiz evladımızın ailesine taziyelerimi sunuyorum. Yaralılarımıza şifalar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Şanlıurfa'da patlama!
Şanlıurfa’da patlama!

BOZDAĞ’DAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Şanlıurfa Viranşehir’de hakim, savcı ve zabıt katiplerine dönük terör saldırısını, bu saldırıyı yapanları, yaptıranları şiddetle lanetlediğini belirtti.

Yaralılara acil şifalar, yargı camiasına geçmiş olsun dileğinde bulunan Bozdağ, şunları kaydetti:

“Bu terör saldırısı, sadece yargı görevi yapanlara değil aynı zamanda hukuka, adalete, milletimize, devletimize ve birliğimize yapılmıştır. Hiçbir terör örgütü, terör saldırısı Türkiye’nin terörle mücadelesini zaafa uğratamayacaktır. Terörle kararlı, etkin mücadelemiz sürecektir. Hakim ve savcılar ile onlara yardımcı adli görevliler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da adaleti ayakta tutmaya devam edecektir.”

Kaynak: MİLLİYET