TEKNOLOJİ: Galaxy S8+ modelinin detayları

Önümüzdeki günlerde duyurulması beklenen Samsung Galaxy S8 modellerinden bir tanesinin ismi Galaxy S8+ (Plus) olacak.

Güney Koreli akıllı telefon şirketi Samsung için önümüzdeki ay son derece önemli olacak. Firma, 2017 yılının amiral gemilerini önümüzdeki haftalarda duyuracak. Galaxy S8 ürün ailesinin birden fazla modelden oluşması bekleniyor. Ve bu modellerden bir tanesinin isimlendirmesi, eski modellerden farklı olacak.

Akıllı telefon sektöründe sızıntılar ile ünlenen @evleaks isimli Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan bir görsel, yeni Galaxy S8+ modelini işaret ediyor. Görselde, söz konusu cihazın logosu yer alıyor. Samsung, cihaz isimlendirmelerinde şimdiye kadar sadece “Edge Plus” ifadesini kullanmıştı. Dolayısıyla bu yıl bir yenilik bekleniyor.

Son iddialara göre Samsung Galaxy S8+ modelinin 6 inç ekran boyutuna sahip olması bekleniyor. Ekranın her iki tarafı da “Edge” serisi gibi kıvrımlı olarak bekleniyor. Dolayısıyla çerçevesiz yapı sebebiyle ekran gövde oranı son derece yüksek olacak. Yani diğer 6 inç ekranlı akıllı telefonlardan daha küçük olması bekleniyor.

Söz konusu cihazın teknik özellikleriyle ve tasarımıyla ilgili şimdilik bir detay bulunmuyor. Ancak cihazın önümüzdeki bir ay içerisinde duyurulması bekleniyor. Satışa çıkış tarihi ise Nisan 2017 olarak tahmin ediliyor. Bakalım Samsung bu yeni isim ile kullanıcıların karşısına nasıl çıkacak?

CNN TÜRK