AKTÜEL: Sahte rakıcılar öldürmeden yakalandılar

İstanbul Polisi, sahte içki üreterek, piyasa sürmek için kapak hazırlayan bir şebekeye operasyon düzenledi. Piyasada en fazla satılan “Rakı” markasının sahtesini üretmeyi planladıkları ortaya çıkan çete üyeleri arasında, kimya bölümünde okuyan bir öğrencinin olması dikkat çekti. Daha önce sahte rakıdan onlarca kişi ölmesine rağmen, insan hayatını hiçe sayan şüphelilerin, müşteri olarak otel ve lüks restoranları hedef seçtikleri belirlendi.

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Zeytinburnu, Topkapı’daki bir iş merkezinde, sahte içki üreten bir şebekenin hazırlık yaptığını belirledi. Bunun üzerine soruşturma başlatıldı. Araştırmalarda, sahte içki üretim organizasyonunu 2 kişinin planladığı anlaşıldı. Şüphelilerin geçmişte sahte içki üretimi sebebiyle Antalya ve Adana’da polis ekiplerince yakalandıkları anlaşıldı. Teknik ve fiziki takip çalışmalarında şebekenin piyasada en çok satılan “Rakı” markasının sahtesini yapmaya çalıştıkları anlaşıldı. Şüphelilerin üretimi 3 aşamalı planladığı tespit edildi. Buna göre, önce şişe kapakları üretilecekti. Daha sonra ise, orijinal rakı şişelerinin aynısının üretimine geçilecekti. Daha sonra ise kimyasal malzemelerle, sahte rakı üretimine başlanacaktı.

KİMYA ÖĞRENCİSİ
Polisin çalışmalarında, 4 kişilik şebeke içerisinde, üniversite öğrencisi bir şüpheli daha tespit edildi. Rusya’da kimya bölümünde okuyan Erkan Y.’nin, sürekli imalathane olarak kullanılan adrese gittiği anlaşıldı. Sahte rakı üretimi aşamasında faaliyet göstereceği iddia edilen kimya öğrencisi ve diğer şebeke üyelerinin yakalanması için geçtiğimiz hafta düğmeye basıldı.

ÇÖKERTİLDİ
Kaçakçılıkla Mücadele Polisi, operasyon kararıyla, Zeytinburnu’ndaki imalathaneye girdi. Ekipler, insan hayatını hiçe sayan sahtekarlara ait işyerinin kapısını açtıkları anda, kolilenmiş binlerce rakı kapağıyla karşılaşıldı. Asıl imalathaneye geçen polisler, makine başındaki yabancı uyruklu bir işçinin, üretilmesi planlanan sahte içki şişeleri için, logolu kapak hazırlandığını gördü. İmalathanedeki Türkmenistan uyruklu Asıf Ş., Murat Ü. ve Burak K. ile üniversite öğrencisi Erkan Y. gözaltına alındı. Sahte içki üretme hazırlığındaki şüphelileri daha ilk aşamada yakalayan polis, 20 bin şişe kapağı ele geçirdi. Operasyonla, binlerce insanının hayatının tehlikeye atılması engellenirken, 2 milyon liraya yakın bir verdi kaybının da önüne geçilmiş olundu.

ÜÇÜ TUTUKLANDI
Son 2 haftada düzenlenen farklı operasyonlarda, devletin 20 milyonluk vergi kaybını engelleyen Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’nün sahte içki baskınında yakaladığı 4 şüpheli Emniyet’teki sorgularının ardından adliyeye gönderildi. Şüphelilerden 3’ü tutuklanırken, daha önceden suç kaydı bulunmayan üniversite öğrencisi hakkında adli kontrol kararı uygulandı. Kaynak: Sözcü